DOLAR 32,5734 0.09%
EURO 34,9053 0.18%
ALTIN 2.426,940,17
BITCOIN 2092323-3,11%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Müftülükten gençlere yönelik program

Müftülükten gençlere yönelik program

ABONE OL
23 Ağustos 2021 15:42
Müftülükten gençlere yönelik program
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları kapanışı münasebetiyle Hatay’ın Arsuz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Arsuz İlçesi Nergizlik Düğün salonunda  “Gençlik Şöleni” programı düzenlendi.
Programa başta Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili olmak üzere; Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet Sain, Gençlik Koordinatörleri, Kuran Kursu Görevlileri, Din Görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

SAİN: “GELECEĞE YÖNELİK YAPILAN EN İYİ YATIRIM GENÇLERE YAPILAN YATIRIMDIR”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Arsuz İlçe Müftüsü Sain şunları söyledi: “Geleceğe yönelik yapılan en iyi yatırım gençlere yapılan yatırımdır.“Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz”  sözü insan yetiştirme meselesinin güçlü bir idrak ve vizyon gerektirdiğini hatırlatmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu vizyon ve misyonla dinine, vatanına ve milletine bağlı bir neslin yetişmesi için her alanda ve platformda tüm din gönüllüsü personeliyle çok önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir.”
Müftü Sain programın hazırlanmasında emeği geçen gençlik koordinatörleri ile Nergizlik Mahalle muhtarına ve programa teşriflerinden dolayı İl Müftüsü Bilgili’ye teşekkür etti.

BİLGİLİ: “İNSANDAKİ EN KIYMETLİ ŞEY ÖMÜRDÜR”
Gençlik şölenine katılarak gençlerle sohbet eden Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de konuşmasında; “İnsandaki en kıymetli şey ömürdür. Ömrün içinde en kıymetli olan ise gençliktir. Gençlik hayatın önemli ve en kritik dönemidir. Hepimizin ortak derdi gençlere vatanını, bayrağını ve mukaddesatını sevdirmektir. Anne-babasına itaatkâr olup isyankâr olmamalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmeleri ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak için bu tür programların önemli olduğunu ifade eden Bilgili, gençlerimizin ülkemize ve milletimize değer verecek şekilde yetişmesi geleceğe umutla bakmamıza vesile olacaktır. Bu nedenle gençleri bir çatı altında toplayan ve bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Programa katılan gençler tarafından ilahi, skeç, şiirler ve yarışmalarla devam eden programın sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Sain tarafından İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’ye günün hatırasına plaket takdim edildi. Ayrıca katılan gençlere de yapılan yarışmalar sonucunda çeşitli hediyeler verildi.  
Program, gençlere çeşitli ikram ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.