DOLAR 32,3721 0.16%
EURO 34,9730 -0.29%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22761680,27%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhasebeciler Kokteylde Bir Araya Geldi

Muhasebeciler Kokteylde Bir Araya Geldi

ABONE OL
3 Mart 2022 12:49
Muhasebeciler Kokteylde Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Hatay Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nca kokteyl düzenlendi. Antakya Şehir Kulübünden gerçekleşen kokteyle, Kamu kurum Müdürleri, Oda Başkanları ve Muhasebeciler katıldı.

KIRIK: ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI HER SIKINTI VE SORUNUN MUHASEBECİLERİN SORUNU VE SIKINTISIDIR

Kokteylde konuşma yapan Hatay Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık, ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorunun muhasebecilerin sorunu ve sıkıntısı olduğunu söyledi.

Kırık, “Mali Müşavirlik mesleğinin topluma tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalık yaratılması amacıyla ‘Muhasebe Haftası’ olarak kutlandığını belirtti.

Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek olarak ülkenin ve işletmelerin gelişimi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kırık, şöyle devam etti: “Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütümüzün, toplumsal sorumlulukları da vardır. Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün de dimdik karşısındadır. Savaşların, halklara ölüm ve yıkım getirmenin, göçe zorlamanın ötesinde bir şey getirmediğini hepimiz biliyoruz. İnsan emeğinin yarattığı her şeyin düşmanıdır savaş. Yaşamın, sevginin, doğanın, emekle üretilen değerlerin düşmanı. Savaş, sadece fırsatçıların, silah tekellerinin ve emperyalist güçlerin işine yarar. Nefesimizin yettiği tüm güçle savaşa hayır! diye haykırıyoruz.

Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sorunlar işletmeleri etkilediği gibi biz meslek mensuplarını da derinden etkilemektedir. Asgari ücret tarifemiz yaşanan enflasyonun çok altında belirlenmiş, meslektaşlarımızın yaşam standardı gerilemiştir. Uygulanacak akılcı politikalarla, israfın, kayıp ve kaçağın önlenerek ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması en büyük dileğimizdir. Bu zor koşullarda toplumsal dayanışmayı arttırarak derin yoksulluk içinde yaşayan dezavantajlı yurttaşlarımızın insani koşullarda yaşamasını sağlamak hem devlet hem de toplumsal sorumluluğumuzdur” dedi.

KOVİD-19’DAN ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK

Başkan Tahsin Kırık, konuşmasında şunları söyledi: “Meslektaşlarımız, pandemi sürecinde her türlü riske rağmen özveriyle çalışmış, işletmelerin Kısa Çalışma Ödeneği ve Ücretsiz İzin Desteği başvurularını yaparak sosyal sorumluluk görevlerini karşılıksız olarak yerine getirmiştir. Bu süreç içinde Covid-19 nedeniyle çok sayıda meslektaşımızı kaybettik. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Kamu yararına fedakârca çalışılmasına rağmen Mali müşavirlik mesleğinin hala çözülememiş önemli sorunları da bulunmaktadır. Çözülmesi gereken en yakıcı sorunlarımız şöyledir;-Serbest meslek erbabı için KDV’ yi doğuran olay tahsilat esaslı olmalıdır-Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV %8’ e indirilmelidir.-Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir.-Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir.-Mali tatil, adli tatil gibi yaşanabilir bir düzenlemeye kavuşturulmalıdır.-Mali Müşavirler için gider katılım payı tahakkuk ettirilmeli ve bunu mahsup etme hakkı verilmelidir.- Mali Müşavirlerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir. Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların iş birliği ve karşılıklı anlayışla çözüleceğine inanıyoruz”.

Nezih ortamda gerçekleşen kokteylde Muhasebeciler bol bol sohbet etme imkânı buldular.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.