DOLAR 32,5329 0.23%
EURO 34,7915 0.13%
ALTIN 2.490,861,18
BITCOIN 20643545,57%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), temiz, sağlıklı ve güçlü su iletimini sağlamak adına hayata geçirdiği projelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Antakya ilçesine bağlı Üzümdalı Mahallesi’nin içme suyu problemini çözüme kavuşturmak amacıyla  depo ve terfi inşaatında çalışmalarını sürdüren HATSU, sözleşme bedeli  1 milyon 534 bin 118 TL olan yatırım programı kapsamında 5 bin 636 metre içme suyu hattı çalışmasının sürdüğünü aktardı.  

Ayrıca içme suyu iletimindeki verimliliği daha da arttırmak adına eski depo yerine 300 m3’lük yeni içme suyu deposu inşaatının sürdüğüne dikkat çeken HATSU,  gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanarak su kayıplarına sebep olan şebekelerde de iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Muhtar Şahin’den Başkan Savaş’a ve HATSU’ya Teşekkür

Yapılan çalışmalarla ilgili mahalle sakinleri adına görüşlerini dile getiren Üzümdalı Mahalle Muhtarı İsmail Şahin, “Köyümüzde özellikle yaz döneminde su sıkıntısı yaşanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürümüz Sayın Muhammed İkbal ve ilgili yetkililerle görüşerek sorunumuzun çözülmesi noktasında girişimlerde bulunduk. Değerli belediye başkanımız bizi kırmadı. Sağ olsunlar terfi hattı ve 300 tonluk depo yapımına şu anda devam edilmektedir.”  İfadelerine yer verdi. Yaz aylarında yaşanan sorunun çözüleceğine inandıklarını belirten Muhtar Şahin, “Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve çalışan HATSU ekiplerine köyümüz halkı adına çok teşekkür ediyorum

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.