DOLAR 32,5806 0.31%
EURO 34,8205 0.19%
ALTIN 2.500,790,67
BITCOIN 20952821,35%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Mutluyuz ve Gururluyuz

Mutluyuz ve Gururluyuz

ABONE OL
3 Haziran 2022 15:08
Mutluyuz ve Gururluyuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nca “Hayat Boyu Öğrenme haftası” etkinlikleri çerçevesinde yılsonu sergisi açıldı.

Serginin açılışına Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Erhan Günay, Antakya İlçe Kaymakamı Mustafa Harputlu, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sabri Tazeaslan Müdür ve Yardımcıları ile kursiyerler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşı okunmasından sonra Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu foklar ekibi gösteri sundu.

Serginin açılışında konuşma yapan Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sabri Tazeaslan,”2021-2022 eğitim ve öğretim yılında bu yıl ikincisini kutlayacağımız ‘Hayat Boyu Öğrenime Haftası’ etkinlikleri içerisinde kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi açmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

TAZEASLAN: SERGİ AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Müdür Tazeaslan, “Halk Eğitim Merkezleri, hayat boyu öğrenmen gerekliliğini yerine getiren, her yaş, her statü, her kültür ve her eğitim düzeyindeki vatandaşlarımızın ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini sağlayan bir yaygın eğitim kurumu olarak çok hızlı ve çok yönle bir değişim içinde olan dünyamızın insan hayatında ortaya çıkardığı yeni ihtiyaçların giderilmesinde bir çözüm olarak kabul edilmektedir.

Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım, bireylere, ailelere ve toplumların kişisel sosyal ve ekonomik faydalar sağlar. Yeni bilgi ve beceri edinim,  bireyler için daha iyi istihdam imkanları sunar. Bu nedenle hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının önemi toplumun geneline etkin bir biçimde anlatılmalıdır. Bu kapsamda sosyal ortaklar ve sivil toplumla işbirliği içinde hareket ederek gerçekleştirdiğimiz sergimiz bu tanıtımda büyük bir katkı sağlayacaktır. Sergimiz aracılığıyla katılımcılar hem yıl boyunca yapılan çalışmaları yerinde görecekler hem de kurumumuzda ne tür faaliyetler yapıldığını dair bilgi sahibi olacakladır” dedi.

MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ

Kurum olarak açılan kurslarla “insanların pasif tüketicilikten aktif üretici konuma getirmeyi bir işyerinde çalışabilecek, kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırmayı’ hedeflemekte olduklarını ifade eden Tazeaslan, “Başka bir deyişle, tüm vatandaşlarımızla hayatın bir noktasında buluşmak ve onlara vereceğimiz eğitimlere gelişimlerine katkı sağlamaktır. Biliyoruz bu kurslar  halkın bilinçlenmesi ve eğitilmesi yönünde ayrıca bunun yanında halkın günlük hayatın olağan işlerinden ayrılarak farklı alanlarda uğraş alanı edinip, sosyalleşmelerini sağlanmaktır. Her yaştan ve statüden kursiyerlerimiz öğrenerek ve üreterek mutlu olmaktadırlar.

Ürettikleri ürünleri sergileyerek çerçevesinde kişilerin de bu tür çalışmalara katılmaya teşvik etmektedirler. Bu nedenle biz de yaptığımız bu eğitimlerden dolayı mutluyuz ve gururluyuz.

10. kalkınma planı nitelikli insan ve güçlü toplum felsefesine vurgu yaparak, hayat boy öğrenmenin, Türkiye’nin kalkınması için en önemli unsurlardan birisi olduğunu vurgulamaktadır. Bu çerçevede bireylerin, mesleki becerilerin yanında iş yaşamanın gerektirdiği temel becerilere sahip olması, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi için yaptığımız bu çalışmalar önem arz etmektedir. İdareci ve öğretmen arkadaşlarım ve usta öğreticilerimiz ile işbirliği içerisinde olduğumuz kurum-kuruşlarla beraber sendik havası içerisinde kutlayacağımız ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri insanların mutlu edeceğine yürekten inanıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza bilgi, beceri ve meslek kazandırmaya, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaya, kültürel değerlerimiz koruma, yaşatma ve geliştirme bilinci kazandırmaya ve de sosyal kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızın devam ettiğini ve bu çalışmalara katılmak isteyen herkesi kuruşlarımıza bekliyoruz” dedi.

Konuşmalarının ardından serginini açılışı yapıldı. 

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.