DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.426,490,15
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe

NATO LİDERLER ZİRVESİ!

ABONE OL
28 Temmuz 2022 12:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhabalar.. Yakın zamanda, zorlu bir diplomatik süreç yaşandı. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, “Nereden nereye” geldiğini gösterir bir performansı gösterebilme ve sunabilme imkanını elde etti.

Peki ne yaptı Türkiye’miz?

Türkiye devleti, hem içi muhalefete, hem de milletlerarası alanda NATO Zirvesinden kazançlı çıktığını dosta düşmana kabul ettirdi. Tabi ki içerideki hiçbir şeyi beğenmeyen, istemezükçüler güruhu her zaman ki gibi mızıkçılık yapsalar da.. Türkiye hakikaten tarih yazdı desek yerinde olur..

Türkiye Zirveye gitmeden önce beklentisi ne idi? Netice de ne oldu? Sorularına cevabımız şöyle olur:

Hepimizin malumu ülkemizin yani Türkiye Cumhuriyeti’nin  İsveç ve Finlandiya’dan birkaç talebi vardı.. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

Kesinlikli teröre yataklık yapan, onları koruyan, bürolar açan, tanıtımını yapan PYD/PKK/YPG/FETÖ gibi terör örgütlerine mesafe koyun ve onların her tür faaliyetini engelleyin,

Her iki ülke yani İsveç ve Finlandiya olarak ülkemize yönelik askeri savunma alanındaki ambargoların kaldırılması,

Bunları yerine getireceklerine dair yazılı bağlayıcı bir sözleşmeye imza atmaları..

Müthiş bir diplomatik atmosferden, süreçten sonra her iki ülkede bunları kabul ettiklerine dair yazılı bir mutabakat yani anlaşmaya vardıklarına dair bildirgeyi, tüm dünyaya canlı ekranda gösterdiler ve kabul ettiler..

Türkiye olarakta an itibariyle anlaşmanın bu şekilde kabulü ve şartların yerine getirilmesi halinde NATO’ya üyeliklerinin önündeki engeli kaldırmış oldu.

Tabi muhalefet kanatları boş durmuyor, “onlar yalan söylediler, uymayacaklar, şartları yerine getirmeyecekler, sizi aldatıyorlar vs.” gibi argümanlarla Sayın Cumhurbaşkanının ve ekibinin üzerine gidiyorlar..

Bu endişe; yine mutabakatta belirtilmiş ve giderilmiş olup, şartlar ve maddeler yerine getirilmez ise üyeliklerinin önünün açılmayacağı yönünde net ifadeler var.. Ki bu konuda Türkiye dâhil diğer iki ülkenin istihbaratı, güvenlik ekipleri, adalet birimleri ile birlikte çalışarak süreci yürütecekler. İleriki günlerde tavır ona göre belirlenecek..

#Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tarih yazıldı desem yerinde olur.

Türkiye’nin derdinin tıkamak, engellemek vb. değil tam aksine “Terörle mücadele kapsamında NATO müttefiklerinin ortak noktada bir yerde buluşturmak” olduğunu hep beraber, hatta dünya bizimle beraber gördü.. Türkiye’nin ne kadar iyi niyetli ve sadece ülkesinin çıkarlarını, güvenliğini koruyup korumak adına refleks gösterdiğini..

Peki, bu iki ülke sözlerinde durmaz ise;

İşte o zamanda mutabakat gereği, sözleşme metnine sadık kalmadıkları ve şartları yerine getirmedikleri için, bizlerde yani Türkiye olarakta bunu Parlamentomuza göndermeyerek üyelik süreçlerini engellemiş oluruz.

Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi muhafaza eylesin. Hürmetle…

Bağımsız Denetçi/Mali Müşavir Cengiz YILDIZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.