DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,020,14
BITCOIN 22933532,35%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Neden Ağaçlandırılmıyor?</strong>

Neden Ağaçlandırılmıyor?

ABONE OL
21 Nisan 2022 12:54
<strong>Neden Ağaçlandırılmıyor?</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yaz aylarında oluşan orman yangınları nedeniyle ülkemiz ile beraber Hatay’da bir hayli etkilenmişti. Bu etkilenen bölgeler arasında Hatay için önemli bir konuma sahip olan Habib-i Neccar dağı ’da yer alıyor. Oluşan yangında dağın bir kısmı yanarak küle dönerken bir kısmı ekiplerin zorlu müdahalesi ile kurtarılmıştı. Kurtarılamayan ve yanan kısım gün geçtikçe, bahar geldikçe gün yüzüne daha da çıkar hale geldi ve vatandaşlarda neden ağaçlandırılmıyor, neden bir çalışma gerçekleştirilmiyor sorusunu oluşturdu.

BİR AN ÖNCE ESKİ HALİNE DÖNMELİ

Antakya’nın zaten az olan yeşil alan sayısı üzerine Habib-i Neccar dağında yaşanan yangın sonucu şehir merkezinde ciddi şekilde bir şekilde yeşil alan sıkıntısı oluşturdu. Üzerinden belirli bir zamanın geçesine rağmen herhangi bir adım atılmamasından şikâyetçi olan vatandaşlar; Şehrimiz ’in merkezinde yeterince az olan yeşil alanlarımız mevcuttu, maalesef yaşanan bu yangın ile birçok ilçeden gözüken Habib-i Neccar dağı artık eski günlerini aratır oldu. Dağın büyük bir bölümünün yangından etkilenmesinden sonra en çokta şehir merkezinden gözüken kötü bir görüntü oluştu. Kurtarılan bölgeler baharın gelmesi ile yemyeşil bir görünüme kavuşurken yanan bölge çok kötü şekilde duruyor buda canımızı acıtıyor. Diğer yandan bahar ve yaz aylarında ciddi manada sıcak olan Antakya ağaçların yanması ile daha da sıcak olacağına benziyor. Habib-i Neccar dağının yeri yabancı turist ziyaretçisi geçtiğimiz yıllarda oldukça yüksekti en azından bu yönden bir adım atılmış olsaydı o yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları başlatılsaydı şuan daha iyi bir görünüme kavuşurdu ve turist bakımından ziyaret edilecek yerler arasına girerdi. Bölgenin ciddi manada kısa sürede ağaçlandırılması lazım umarız yetkililer sesimize kulak verir ve Habib-i Neccar dağı eski görünümüne kavuşur” ifadelerini kullandılar. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.