DOLAR 32,6114 0.37%
EURO 34,8643 0.08%
ALTIN 2.514,751,24
BITCOIN 20188960,27%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
<strong>Neden Hatay’ın da karnavalı olmasın?</strong>

Neden Hatay’ın da karnavalı olmasın?

ABONE OL
28 Mart 2022 13:11
<strong>Neden Hatay’ın da karnavalı olmasın?</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl yapılan Hatay günleri ise Ankara, İzmir ve İstanbul gibi illerde yapılmakta, esnaf bu illere taşınarak Hatay’ın tanıtımı amaçlanmaktadır. Tanıtım amaçlanırken ise hemen yanı başımızdaki komşumuz Adana hiç örnek alınmamaktadır.

Türkiye’nin ilk ve tek Karnavalı Portakal çiçeği karnavalı Adana’da yapılmaktadır. Her yıl Adana’ya binlerce kişi karnaval havasını yaşamak için gitmektedir. Bu da şehir için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Ne var ki Hatay’ımız kültürel açıdan olsun, endemik türlerimiz olsun eşi benzeri bulunmayan bir çeşitliliğe sahipken böyle bir karnaval ya da festivale sahip değildir. Şehre yerli ve yabancı turist çekebilecek potansiyelle sahip olana ilimiz için bu büyük bir kayıptır. İlimizin kalkınması için ise bu büyük bir gerekliliktir.

Hatay günleri Hatay’da karnaval ve festival adı altında yapılmalıdır

Zeytinimiz, defnemiz, sabunumuz, zeytinyağımız ve sayamadığımız onlarca türümüzle; künefemiz, çökeleğimiz, zahterimizle Hatay bir festivali hak etmiyor mu?

Belediye başkanları, oda başkanları bu güne kadar, sürekliliği olacak ve şehre düzenli olarak turist çekecek bir karnaval fikrini düşünüp neden hayata geçirmediler?

Özellikle EXPO 2021 için hazırlanan alanlar sonrasında her yıl karnaval için kullanılabilecek, artı yer arayışına girilmeyeceği için de ek bir maliyet çıkmayacaktır.

Yapılacak festival için zeytin ve defne düşünülebilecek en iyi çeşitliliklerimizden ikisidir.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.