DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,0688 -0.19%
ALTIN 2.294,450,76
BITCOIN 22833270,90%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Norveç Büyükelçisinden HBB’ye Ziyaret

Norveç Büyükelçisinden HBB’ye Ziyaret

ABONE OL
7 Temmuz 2021 10:52
Norveç Büyükelçisinden HBB’ye Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norveç’in Ankara Büyükelçisi Vegard Ellefsen ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulundu.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yurt dışında olması nedeniyle Ankara’dan gelen heyeti Başkan Vekili Fedai Yücedal ağırladı.

Ziyarette Suriye’de devam eden savaşın Hatay’a ve bölgeye nasıl yansıdığı görüşüldü.

YÜCEDAL: ARAMIZDA BAŞTA KÜLTÜREL OLMAK ÜZERE ÇOK BÜYÜK FARKLILIKLAR VAR

Uluslararası arenada barışın tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Vekili Yücedal, “10 yılı aşkın zamandır 500 bin Suriyeliyi şehrimizde misafir ediyoruz. Biz belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ancak Suriyelilerin bir an önce ülkelerine dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü aramızda başta kültürel olmak üzere çok büyük farklılıklar var” dedi.

Suriye’de yaşanan gelişmeler dolayısıyla sınır il olan Hatay’ın “sanki bir savaş bölgesi” gibi algılandığını kaydeden Yücedal, “Bu yüzden şehir olarak ticari ve turizm açısından da ciddi kayıplara uğruyoruz, bir an önce uluslararası platformlarda Suriye ile ilgili sorunların çözümünü bekliyoruz” diye konuştu.

YÜCEDAL’DAN ATATÜRK VURGUSU

Bölgede insani bir trajedinin yaşandığını da ifade eden Yücedal, “Yurtta sulh cihada sulh diyen Atatürk’ün yolu yolumuzdur. Bölgedeki kan ve gözyaşının durması için uluslararası kurumlardan beklentilerimizi sürekli dile getiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Ellefsen de bölgede yaşananları yerinde görmek istediklerini söyleyerek “Norveç olarak göçmenlere yaptıklarınız için teşekkür ediyoruz. Yaptıklarınız büyük destek, biz bölgedeki insanlara yardımların sürmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Fedai Yücedal konuklarına Hatay’a özgü hediyeler takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.