DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20773841,96%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Ödemeler Yapılmazsa AMELİYATLAR DURACAK!

Ödemeler Yapılmazsa AMELİYATLAR DURACAK!

ABONE OL
20 Aralık 2021 11:07
Ödemeler Yapılmazsa AMELİYATLAR DURACAK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, tıbbi cihaz sektöründeki firmaların, alacaklarını tahsil edemediği bu nedenle hastanelerde büyük sorunlar yaşandığını söyledi.

Tıbbi cihaz sektöründeki firmalar, kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarını 19 aydır tahsil edemiyor. Yaklaşık 14 milyar TL alacaklarının olduğunu açıklayan sektör çalışanları, ödemelerin yapılmaması halinde ameliyatların duracağı uyarısında bulunuyor. Yaklaşık üç yıldır sektör olarak yaşadıkları zorlukların yakın gelecekte halkı da doğrudan etkileyeceğini söylüyor.

“HÜKÜMET GEREKEN ADIMI ATMIYOR”

Aynı zamanda bir ortopedist uzmanı olan CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da yaklaşan tehlikeye dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

“Tıbbi cihaz sektöründeki firmalar uzun süredir alacaklarını temin edemiyor. Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştiriliyor ancak sözler yerine getirilmediği gibi bir çıkış imkânı da sunulmuyor. Alacağını temin edemeyen firmalar da bu yüzden kamu ve üniversite hastanelerine cihaz temin edemiyor. Bugün ameliyatların büyük bölümü bu cihazlar olmadan yapılamıyor. Ancak firmalar zararda olduklarını ve hatta batma noktasında geldiklerini söylemesine rağmen hükümet bir adım atmıyor ve adeta hastanelerle halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bu şekilde giderse hastanelerde ameliyatların yapılamadığını duyacağız ve çok büyük problemlerle karşı karşıya kalacağız. Hatta şimdiden birçok ortopedik ameliyatın yapılamadığını da söyleyebilirim. O yüzden ivedi şekilde bu sorun çözülmeli, hükümet yetkilileri halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bu konuda gereken adımları atmalıdır. Aksi takdirde bir cana dahi zarar gelmesi durumunda bunun vebali çok büyük olur ve onarılamaz hasarlara yol açabilir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.