DOLAR 32,5790 0.28%
EURO 34,7093 -0.1%
ALTIN 2.490,100,24
BITCOIN 20475172,35%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ÖDÜLLÜ KÖPEKTEN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

ÖDÜLLÜ KÖPEKTEN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

ABONE OL
23 Aralık 2021 13:34
ÖDÜLLÜ KÖPEKTEN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da ödüllü narkotik eğitimli polis köpeği “Rüzgar”, hassas burnu sayesinde uyuşturucu operasyonlarında aktif görev alıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi kadrosunda yer alan “Rüzgar”, 2019 yılındaki başarılı operasyonlarından dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yılın köpeği unvanını aldı.

AĞUSTOS AYINDA DA AYIN KÖPEĞİ UNVANINI ALDI

Bu yıl Hatay genelinde katıldığı onlarca operasyonda toplam 180 kilo esrar, 1,5 kilo eroin, 300 bin uyuşturucu hap ile 15 kilo metamfetamin ele geçirilmesini sağlayan “Rüzgar” Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca geçen ağustos ayında da ayın polis köpeği unvanına layık görüldü.

Günlük bakımları ve eğitimleri büyük bir titizlikle yapılan hassas burunlu köpek, katıldığı operasyonlarda uyuşturucuya geçit vermiyor.

Kent geneliyle sınır kapılarındaki uyuşturucu operasyonlarında görev alan “Rüzgar” otomobil, tost makinesi, buzdolabı, su kuyularına ait sondaj makinesi ve kapı içine gizlenmiş önemli miktarda uyuşturucunun bulunmasına katkı sağlayarak narkotik ekiplerinin en büyük destekçisi oldu.

“RÜZGAR BENİM YOLDAŞIM, ARKADAŞIM”

“Rüzgar”ın eğitmeni polis memuru Mehmet Tekin, “Rüzgar” ile birlikte il geneli ve sınır kapılarındaki arama ve narkotik operasyonlarında görev aldıklarını söyledi. 4 yaşındaki “Rüzgar”ın 3 yıl önce 2 milyona yakın uyuşturucu hap yakalamasından dolayı yılın köpeği seçildiğini aktaran Tekin, bu yılın ağustos ayında da önemli miktarda uyuşturucu yakalanmasına yardımcı olduğu için ayın köpeği seçilme başarısı gösterdiğini belirtti.

AYDA 35 GÖREVDE YER ALIYOR

Ayda ortalama 35’i aşkın uyuşturucu operasyonunda görev aldıklarını ifade eden Tekin, “Her sabah düzenli olarak 2 saat eğitimlerimiz oluyor ve hazır bir şekilde göreve gitmeyi bekleriz. Kentteki tüm ilçelerde ev, araç, sınır kapılarında ve limanlardaki ihbar alınan gemilerde uyuşturucu aramalarında köpeğimiz Rüzgar ile aktif şekilde görev alıyoruz. Günün büyük bölümünü eğitimle geçiriyoruz. Rüzgar benim yoldaşım, arkadaşım.” dedi.

“BİZLERİN EN BÜYÜK YARDIMCISI RÜZGAR”

“Rüzgar”ın günde bir kez kuru mama ile beslendiğini aktaran Tekin, “Köpeğin en özel yakalaması geçtiğimiz aylarda şüphe üzerine durdurulan bir otomobilin bagajında zulalanmış süt kutusu içindeki uyuşturucuyu bulmasıydı. Rüzgar, araçların motor bloklarından, bobin içlerine dahi zulalanmış uyuşturucu maddeleri ele geçirmemizi sağladı. Gel, otur, bekle ve ara komutlarını hemen algılayarak görev köpeği olmasından dolayı bizlerin en büyük yardımcısı oluyorlar” diye konuştu. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.