DOLAR 32,5940 0.29%
EURO 34,7939 0.09%
ALTIN 2.489,060,21
BITCOIN 20708424,08%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Öğrencilerin dil öğrenimi geliştirildi

Öğrencilerin dil öğrenimi geliştirildi

ABONE OL
12 Haziran 2021 10:47
Öğrencilerin dil öğrenimi geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Romanya’dan bir okulun kurucu ortaklığında “Speaking For Drama Club” adlı proje ile öğrencilerin sosyal hayatta karşılarına çıkabilecek tarzda yaşam becerilerini kapsayacak şekilde ‘İletişimsel Dil Öğretimi’ metodunu kullanarak konuşma becerilerini geliştirdiler.

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Romanya’dan bir okulun kurucu ortaklığında başlatılan “Speaking For Drama Club” projesine Dörtyol Anadolu Lisesi, Çaylı Barbaros Ortaokulu, Yozgat Akdağmadeni Anadolu Lİsesi, Derik Mezopotamya Teknik Meslek Lisesi ve Azerbaycan’dan iki okul ve Romanya’dan da iki okulun ortaklığında gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgiler veren; Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi İngilizce Ögretmeni Dilek Tellioğlu, Dörtyol Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Özden Eraldemir, Çaylı Barbaros Ortaokulu İngilizce öğretmeni Sibel Kafadar

“Projemiz öğrencilerin sosyal hayatta karşılarına çıkabilecek tarzda yaşam becerilerini kapsayacak şekilde ‘Communicative Language Teaching’ yani İletişimsel Dil Öğretimi metodunu kullanarak öğrencilerin konuşma becerilerini desteklemeyi amaç edinmiş bir projedir.

Projemiz; Ocak ayında pandemiye rağmen başlamış olup “zoom” üzerinden Mayıs ayına kadar çeşitli faaliyetlerle devam etmiştir. Çocuklar bu kapsamda günlük rutin faaliyetlerin, kendi kültürüne ait gelenek görenek, yeme içme kültürünü, dini resmi bayramlarını, değerlerine dair sunumlar yaparak konuşmayı bir araç olarak kullanmaya çalıştılar.

Nisan ayında teknoloji çağının bir gereksinimi olan Stem faaliyeti kapsamında basit bir deneyi yine dili araç olarak kullanarak İngilizceyi kullanarak sunmuştur.

Son faaliyetindeyse bir imkansıza imza atarak Romanya, Azerbaycan ve Türkiye’den katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerle Shakesparein Hamlet oyununu zoom paylaşım aracı üzerinden keyifle canlandırmışlardır. Uzaktan Tiyatro olur mu demeyin, bu çocuklar yapmış ve ortaya harika bir paylaşım ortaya çıkartılar” dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.