DOLAR 32,5960 0.34%
EURO 34,8220 0.18%
ALTIN 2.506,750,91
BITCOIN %
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ÖĞRENEREK YARDIM EDİYORLAR!

ÖĞRENEREK YARDIM EDİYORLAR!

ABONE OL
15 Şubat 2022 12:24
ÖĞRENEREK YARDIM EDİYORLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atölyede kullandıkları malzemelerden geriye kalan atık ahşaplarla ihtiyaç sahiplerinin mobilyalarını yeniliyor.

Türkiye’nin birçok bölgesindeki okullara sıra yapan öğrenciler, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi” kapsamında da kalan malzemelerle mahallelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere elbise dolabı, kitaplık, masa ya da kapı yapıyor.

Okul Müdürü Volkan Şeşen, 15 öğretmen ve 50 öğrenciyle iki ay önce başlayan projenin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Mahallelerindeki ihtiyaç sahibi ailelerin mobilyalarını yenilediklerini belirten Şeşen, atıl durumdaki ahşapların da bu sayede anlamlı bir şekilde değerlendirildiğini anlattı.

İşe öncelikle ihtiyaç sahibi ailelerin tespitiyle başladıklarını aktaran Şeşen, şöyle konuştu: “Mobilya bölümünde görev alan öğretmen ve öğrencilerimiz okul çevresindeki mahallelerde, ailelerin tespiti noktasında titiz bir çalışma yürütüyor. Öncelikle evlerdeki bakım ve onarıma muhtaç mobilyalar yapılıyor. Mobilyası bulunmayan veya kullanılmayacak durumda olan ailelerimiz için atölyemizde elbise dolabı, çocuk masası, kitaplık, pencere, kapı, mutfak dolabı gibi ürünler yapılıyor.”

Şeşen, projeyle okul çevresindeki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilerin büyük bir keyifle çalıştığını aktaran Şeşen, “Her ay ihtiyaç sahibi 50 ailenin mobilyasını yenilemeyi hedefliyoruz. Mobilya bölümümüzdeki öğrencilerimiz hem paylaşmayı hem de mesleklerindeki tüm incelikleri öğrenerek kalifiye eleman oluyorlar.” dedi.

Mobilyası yenilenen Necim Atakan (62) da öğrencilerin örnek davranışlarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Maddi durumunun kötü olduğunu anlatan Atakan, “Hepsinin ellerine sağlık, Allah bu öğrencilerimizin muhabbetlerini arttırsın, onlara çok teşekkür ederim. Maddi durumum iyi değil, yeni mobilya almaya imkânımız yok. Oldukça ihtiyacımız vardı, bu uygulama çok güzel oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.