DOLAR 32,3841 0.18%
EURO 34,9961 -0.26%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenler Orkestrası kuruldu

Öğretmenler Orkestrası kuruldu

ABONE OL
26 Ekim 2021 11:46
Öğretmenler Orkestrası kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği tarafından kurulan “Hatay Valiliği Meclis Kültür Sanat Merkezi Orkestrası” çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Antakya Medeniyetler Korosunun Kurucusu ve Koronun başarısındaki en büyük paya sahip isim olan Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde çalışmalarını sürdüren Hatay Valiliği Meclis Kültür Sanat Merkezi Orkestrası Medeniyetler Evinde  çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay’ın 9 Farklı ilçesinde  görevli 30 Müzik Öğretmeninden oluşan orkestra  Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ile İl genelinde konserler verecek.

Her Cuma çalışma yapmak üzere bir araya gelen müzik öğretmenlerini geçtiğimiz günkü çalışmalarında Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör  ziyaret etti.

Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde yapılan çalışmayı izleyen Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Hatay Valiliği Meclis Kültür Sanat Merkezi Orkestrası hakkında Şef Özfırattan bilgiler aldılar.

Her biri profesyonel sanatçıları aratmayan müzik öğretmenleri Enstrümanları ile sergiledikleri performans ile adından söz edilecek bir orkestra sinyallerini verirken Vali Yardımcısı Yusuf İzci , İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’den de tam not aldılar.

ÖZFIRAT: HATAY İÇİN GÜZEL BİR ORKESTRA KAZANDIRACAK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ.

Hatay’a muhteşem bir orkestra kazandırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat yaptığı açıklamasında, “İlimizin 9 Farklı ilçesinde  görevli 30 Müzik Öğretmeninden oluşturduğumuz Hatay Valiliği Meclis Kültür Sanat Merkezi Orkestrası haftada bir gün Medeniyetler Evinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu haftaki çalışmamamız esnasında ziyaret sürprizi yapan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör   bizleri onurlandırmışlardır. Yapılan çalışmayı yakından izleyen ve Orkestra hakkında bilgiler alan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’ün  Hatay Valiliği Meclis Kültür Sanat Merkezi Orkestrasını beğenmeleri bizleri daha  motive etmiştir. Oldukça yetenekli öğretmenlerimizden oluşan Orkestramız ilk konserini vereceği günü sabırsızlıkla beklemektedir. Hatay için güzel bir orkestra kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra ilk konserimizi Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde verdikten sonra il genelinde konserler vereceğiz. Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a Orkestramıza vermiş olduğu destekten dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyor, Çok yakında sahnelerde hünerlerini sergileyecek olan Müzik öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.