DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.424,390,07
BITCOIN 2090227-4,12%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Önce Alahan Şimdi De Değirmenbaşı!

Önce Alahan Şimdi De Değirmenbaşı!

ABONE OL
19 Ocak 2023 10:51
Önce Alahan Şimdi De Değirmenbaşı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Alahan’da 114 dönüm zeytinlik alanın TOKİ’ye devredilmesinden sonra gözler Değirmenbaşı mahallesine çevrildi.  Bölge halkının geçimini yüzde 70 gibi yüksek bir oranla zeytincilikle sağladığı Değirmenbaşı mahalle halkı ise duruma oldukça tepkili.

Hükümetin almış olduğu söz konusu karardan bir an önce vazgeçmesini isteyen vatandaşlar, “Zeytinlik arazilerimizden vazgeçmeyiz. Bu konu ile ilgili yasal olan tüm yolları deneyerek itirazımızı sürdüreceğiz. Zeytinlik alanlarımızın betona dönmesine izin vermeyeceğiz. Bizler zeytincilikten geçimimizi sağlıyoruz. Çocuk okutuyoruz.” dediler.

TOKİ’YE DEVRİ KABUL EDİLEMEZ

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 670 dönüm gibi geniş bir alanının TOKİ’ye devrinin kabul edilemez olduğunu hatırlatarak ve Değirmenbaşı Mahallesi sakinlerinin her zaman yanında yer alacağını ifade etti.

ZEYTİN AĞAÇLARIMIZ BİR BİR YOK EDİLİYOR

Bir süre önce de Antakya Alahan mahallesinde 114 dönümden oluşan zeytinlik alanını yine TOKİ’ye devredilerek Alahan Mahallesi sakinlerinin mağdur edildiğini belirten Milletvekili Güzelmansur, “Zeytin, Hatay için bu kadar önemli bir ürün ama zeytinlikler imara açılarak zeytin ağaçlarımız bir bir yok edilmek isteniyor. İçinde binlerce zeytin ağacı olan araziler TOKİ’ye devrediliyor. Değirmenbaşı mahallesinde içinde zeytin ağaçları olan 670 dönüm TOKİ’ye devredilmiş; burada otuz beş, kırk yıllık zeytin ağaçları var, mahallenin yüzde 70’i buradaki zeytinden geçimini sağlıyor. Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir? Bu yanlışlıktan acilen dönülmelidir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.