DOLAR 32,5950 0.36%
EURO 34,8691 0.36%
ALTIN 2.503,200,77
BITCOIN 20970440,87%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ÖZLENEN TABLO!

ÖZLENEN TABLO!

ABONE OL
14 Haziran 2021 10:06
ÖZLENEN TABLO!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Tip Koronavirüs’ün (Kovid-19) artması nedeniyle kapılarını uzun süre ziyaretçilere kapatan Hatay Arkeoloji Müzesi, kademeli normalleşme adımlarıyla birlikte, ziyaretçi alımına başladı.

“HATAY’IN HİKAYESİNE TANIKLIK ETMEYE HERKESİ DAVET EDİYORUZ”

Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yeniden böyle ilgi görmesini özledikleri bir görüntü olduğunu söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çok mutlu olduklarını kaydetti.

Hatay’ın inanılmaz bir şehir olduğunu ifade eden Vekil Yayman, “Biz hep şunu söyledik Hatay Türkiye’nin açık hava müzesidir. Bir insan hayatında muhakkak Hatay’ı görmelidir. İnsanlar buraya geldiklerinde de sadece güzel yerleri görmek, güzel yemekler yemek değil aynı zamanda bir şehrin hikayesine de tanıklık etmek için burayı görmeleri lazım. Gerçekten Hatay inanılmaz bir şehir, Hataylı olmaktan iftihar ediyoruz, bütün insanlarımızı bu şehrimize davet ediyoruz” dedi.

“MÜZEMİZDE BU KALABALIĞI GÖRMEK TARİFSİZ BİR DUYGU”

Hatay’ın sadece gezilecek bir yer değil hikayesi olan bir şehir olduğunu söyleyen Hüseyin Yayman şöyle konuştu: “Korona sonrası dönemde hoşça vakit geçirmek isteyen bir hikâyenin yani Habib-i Neccar hazretlerinin hikâyesini öğrenmek isteyen, Saint Pierre’nin hikâyesini öğrenmek isteyen yine Beyazit Bestami’nin hikayesini Hazreti Musa’nın hikayesini, Hazreti Hızır’ın hikayesini öğrenmek isteyenleri biz Hatay’da misafir etmekten mutluluk duyacağız. Çünkü Hatay gerçekten Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bu muhteşem müzeyi şehrimize kazandıran değerli cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugünde Türkiye’nin farklı yerlerinden çok sayıda misafirlerimiz gelmiş, biz onları burada görünce çok mutlu olduk. Çünkü salgın döneminde bu müzede bir insanın dahi olmaması yüreklerimizi dağlamıştı ama bugün bu kalabalığı görmek bizi o kadar mutlu etti ki bu duygular tarifsiz çok sevinçliyiz, çok mutluyuz.”

“HATAY TARİHE IŞIK TUTAN BİR KENT”

Müzeye Mersin’den gelen kafilenin sorumlusu Ender Özgür, Hatay’ın tarihi zenginlikleri olan bir kent olduğunu söyledi. Hatay’ın gezilip görülmesi gereken yer olduğunu ifade eden Ender Özgür, “Kafilemizfarklı yerlere gitmek istediler aslında ama özellikle Hatay’a gelmelerini, Hatay Müzesini, Titus Tüneli’ni, Saint Pierre Kilisesin görmelerini istedik. Müzenin bir kısmını gezdik, inşallah diğer kısımlarını da bugün gezeceğiz. Hatay Müzesi çok güzel. Ben çoğu yere gitme imkanı buldum ama Hatay Müzesi çeşitlilik ve Hatay’ın coğrafik konumundan dolayı gelen bir tarihi zenginliği var. Roma Dönemi olsun, milattan önce on bin yılında bile Üç Ağız Mağarası olmak üzere bir sürü tarihi eser var. Bence gezilip görülmesi gereken yer, herkesin de gelmesini tavsiye ediyorum” dedi.

“BURASI ÇOK KIYMETLİ BİR YER”

İzmir’den gelen Gülgün Gedikbaşı ise “Çok etkileyici gerçekten. Tarihin tekrar böyle canlandırılması, yeni nesillere tekrar bu eski kültürün öğretilmesi çok kıymetli. Çok emek verilerek yapılmış tebrik ediyoruz yapanları” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.