DOLAR 32,4965 -0.15%
EURO 34,9358 0.22%
ALTIN 2.439,820,70
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

PANDEMİ YASAKLARININ KALKMASIYLA NORMALLEŞME! CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI PAYDAŞLARI NE YAPIYOR?

ABONE OL
7 Temmuz 2021 12:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi yasaklarının kalkmasıyla beraber, her sahada bir canlılık ve hareketlilik olduğu görülmektedir. İnşallah küresel bir salgın olan bu belayı tamamen atlatıp, önümüze daha net bir şekilde bakabilme imkânı elde ederiz duası ve temennimi de belirtmek isterim.

Piyasalarda, esnafta ve vatandaşlarımızın bunalmış ve sıkılmış haleti ruhiyeler  ile beraber kendilerini çarşıya, pikniğe, komşuya vs.. bırakmaları bir oldu.

Peki sadece vatandaşta, esnafta mı bu heyecan ve bu psikolojik durumlar.. Hayır! Siyasetçilerimizde planlamalarını, programlarını yaparak artık sahalarda boy göstermeye başladılar bile.. Kimi partilerin temsilcileri hiç sahadan eksilmezken, kimileri kısmen Pandemi vs. sebeplerle erteleye durdukları iletişimi, muhabbeti normalleşme ile beraber kapatmaya başladılar bile..

Bize de kolay gelsin! Demek düşer.

Bazı siyasetçilerimizin taraftarları, temsilcileri zaman zaman tarafıma “Ne zaman seçim olacak? Erken seçim var mı? Gibi soruları yöneltiyorlar.. Tv, radyo vs. tüm iletişim araçlarında tartışmalarının olduğu gibi..

Hassaten siyasette muhalefet kanadı, erken seçim konusunu gündemde tutmaya çalışıyorlar, Cumhur ittifakının seçimin 23 Haziran 2023 tarihinde yani tam zamanında olacağını ısrarla belirtmesine rağmen.

Peki, gerçekten muhalefet kanadı, millet ittifakı bir erken seçim olması halinde buna hazır mı? İyi parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener sahalarda esnafla konuşmaya çalışıyor, çarşı Pazar geziyor (şahsen güzel bir aktivite) fakat zaman zaman sıkıntılı anlar yaşasa da… Önceden kurgulanmış bir takım sohbetlerin gerçekleştiği sosyal medyada, kitle iletişim araçlarında canlı yayınlansa da.. Takdir ve teveccüh elbette ki aziz milletindir. Zira her söylenilen, yaşanılan halkın huzurunda olumlu olumsuz puan almaya devam ediyor..

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Genel Başkanı.. Gittiği salon toplantılarında Ak Partinin Sayın Genel Başkanı  üzerinden yıkıcı, kendince yıpratıcı, alt tarafı tam olarak doldurulamayan, izaha muhtaç bir takım argümanlarla siyaset yapmaya çalışıyor.. Her ne kadar iddialarının çoğu çürütülse de.. İddiaların mesnetleri olmasa da, ilgililer tarafından reddedilip gerçek tarafı kamu oyu ile her gün, her hafta paylaşılsa da..

Muhalefetin oy tablolarına baktığımız zaman…  Anketleri izliyorum da; öyle ahım şahım bir olumlu yönde yukarıya seyreden bir oy tablosunun millet ittifakı cenahında olmadığını müşahede etmiş bulunmaktayım. Ama her ne hikmetse “Erken Seçim” isteniyor. İlginç!

CHP yönetimi bazen örtüsüz bazen de örtülü HDP ile ittifak halinde olduğunu , aralarındaki pürüzleri kapatmaya çalışılsa da halkımız her şeyi görmekte.. Millet ittifakı paydaşlarının bu konuda işlerinin zor olduğunu söylemek isterim.

Cumhur ittifakı paydaşları, unsurları olan Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi uyum içinde şimdi den hem kalbi, hem akli, sahada ve masada beraber olduklarını her platformda dile getirmektedirler.

Elbette bu uyum siyasette büyük bir avantaj ve sinerji oluşturmakta..

İktidarı 19 yıldır sırtını dayadığı milletinden aldığı güçle ve destekle kimseye bırakmayan Ak Parti siyasi faaliyetlerini, kesintiye uğratmaksızın, yatırımlarıyla, projeleriyle takviye ediyor, bir açılıştan bir açılışa başında Kurucu lider, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirmeye ve yaptıklarını paylaşmaya devam etmektedir.

Yine mevcut Ak Parti iktidarı; 2023 seçimlerine yakın zamanda yapılan ve bitirilen kongrelerle, yeni sıcak kan değişimi ile 2023 seçimlerine götürecek kadrolarla beraber, planlı programlı sahalardan mümkün mertebe uzak durmamaya çalışmaktadırlar. Pandemi zaman zaman duraklatmış olsa da temel atmalar, açılış törenleri, tesisler hiç aksatılmadan devam ettiği tarafımızca, milletçe görülmektedir.  

Taş üstüne taş koyan, milletin ülkenin lehine olan tüm girişimlerde, yatırımlarda taş koymayan, köstek olmayan herkesten Allah razı olsun.. Müteşekkiriz, minnettarız..

Hülasa;

  • Normalleşme sürece halkımıza hayırlı olsun.. Rabbim tüm sektörlerin, üreticisinden, hizmet sektörüne, ticaret erbabına, gencinden yaşlısına, memurundan en üst amirine, öğrencisinden, öğretim üyelerine kadar herkesin Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
  • Erken seçim isteyenlere gelince yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım gibi şu an itibariyle seçimlere en hazırlıklı olan ittifakın Cumhur İttifakı olduğu aşikar..
  • İnşallah Cumhur İttifakı paydaşları başta Ak Parti olmak üzere halkın öteden beri gönüllere dokunduğu samimiyeti daha da artırarak, kalplerde yer almayı oralarda tahta kurmayı nasip eylesin.
  • Ekonomik açıdan sıkıntıya giren tüm sektörlere şimdiye kadar iyi niyetli yaptığı katkıları daha da artırarak, tabiri caizse kesenin ağzını, bütçeyi halkın lehine olmak kaydıyla açmasını, onları anlamasını ve tüm kesimlere hem maddi hem de manevi anlamda bir gönül köprüsü kurarak, istikrarı, eksiklikleri aksaklıkları, öz eleştirileri de dikkate alarak devam ettirmesini nasip eylesin.

Ak Parti tüm teşkilatı ile sahalarda.. İttifak unsurları MHP ve BBP ile birlikte..

Peki, muhalefet kanadı bu durumda ne yapıyor? Lütfen somut olmayan, araştırılmadan, kaynakları tetkik edilmeden soyut ifadelerle sırf muhalefet olsun diye “çamur at izi kalsın”, “ters algı” yöntemleriyle propaganda yapmasın..

Hoş olmuyor, şık durmuyor..

Şunu bilelim ki; hepimiz aynı gemideyiz, muhalefetten beklentimiz;  millet, ülke menfaatine yapılan her yatırımda aynı heyecanın yaşanılmasıdır, destek olunmasıdır..

Kalın sağlıcakla,  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.