DOLAR 32,6057 0.27%
EURO 34,7843 0.33%
ALTIN 2.413,97-0,76
BITCOIN 21609250,47%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Patatese Yeni Zam Yolda

Patatese Yeni Zam Yolda

ABONE OL
20 Temmuz 2022 14:24
Patatese Yeni Zam Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gübre ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan patates üreticisi, patateste fiyatların artacağı uyarısında bulundu.

Patates üreticileri, büyükşehirlerde fiyatların artmasının üreticiye herhangi bir faydasının olmadığını belirterek artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimin yarı yarıya düşebileceği uyarısında bulundu.

Çiftçiler patateste fiyat artışının süreceğine dikkat çekerek, “Girdi maliyetinde artışlar nedeniyle ekim yapamıyoruz. Böyle giderse patates üretimi yarı yarıya düşer. Fiyatlar daha da artar” dediler.

BÖYLE GİDERSE FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de üreticiler ile görüştü. Ziyarette patates üreticisinin sorunlarını anlatan çiftçi Yıldız, “Bu yıl tarlamızın yarısını ekemedik. Maliyetler çok arttı. Ektiğimiz kısma attığımız gübreyi de çok az atabildik, 3’te 1 oranına düşürdük” diye konuştu. “Ben bu yılki gibi sorun bugüne kadar hiç yaşamadım” diyen Yıldız, “Geçen yıl traktörün deposu 500 liraya dolarken şimdi 2 bin 500’e doluyor. Böyle giderse tüketici de perişan olur” dedi.

Ömer Fethi Gürer nüfusun 20 milyon arttığını ancak patates üretiminin 1 milyon tona yakın azaldığını ve ekim sahalarının da daraldığını belirterek “Böyle giderse patates üretiminin düşmesi ile patates fiyatları da daha da artacak” diye konuştu.                          

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.