DOLAR 32,5475 0.23%
EURO 34,8607 0.32%
ALTIN 2.490,870,22
BITCOIN 20605860,52%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pusula’dan YKS’de yüksek ve kitlesel başarı

Pusula’dan YKS’de yüksek ve kitlesel başarı

ABONE OL
6 Ağustos 2021 13:00
Pusula’dan YKS’de yüksek ve kitlesel başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, öğrencisi Yusuf Temizkan, Türkiye 535’si olurken birçok öğrencisi de dereceye girdi. Dereceye giren öğrenciler için Pusula Akademi Koleji’nde tören düzenlendi. Törene dereceye giren öğrenciler ile birlikte öğretmenler ve veliler de katıldı.

Geçen hafta açıklanan ve 2 milyon 592 bin 390 adayın yarıştığı YKS sonuçlarına göre Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri İlk binde 4 derece İlk 5 binde 14 derece ilk 10 binde 24 derece ilk 15 binde 29 derece ve ilk 20 binde 37 derece elde ederek büyük bir fark yarattı. 1,5 yılı bulan pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitimin olumsuz etkilenmesine rağmen Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi yüksek ve kitlesel bir başarıya imza attı.

Törende konuşan Pusula Akademi Koleji kurucusu Sevar Şahutoglu, “Yeterince Emek Verirsen Her Çocuk Başarır şiarıyla yola çıktığımız ve Çantasız Eğitim Tam Öğrenme felsefesi ile hem memleketimize hem ülkemize katma değer yaratacak en önce iyi insan! daha sonra tam donanımlı! öğrenciler yetiştirmek amacıyla kurduğumuz Pusula Akademi Kolejinin yeni başarılarıyla bir kez daha karşınızdayız” dedi.

Sizlerin de çok yakından takip ettiği gibi şimdiye kadar Pusula Akademi Koleji öğrencileri hem akademik hem sportif hem sosyal hem de bilişsel beceriler anlamında birçok başarıya imza ettiğini ifade eden Şahutoğlu,  “Geçen hafta sonuçları açıklanan, yaklaşık 2 milyon 600 bin adayın yarıştığı 2021 YKS’de yüksek ve kitlesel başarı elde ettik. Öncelikle ben başarının tesadüf olmadığını bir kez daha bizlere ispatlayan sevgili öğrencilerimi tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu başarının mimarları olan çok kıymetli öğretmen kardeşlerimi ve eğitim çalışanlarımı tebrik ediyorum. Kurumum ve şahsım adına onlara şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde müthiş bir fedakârlık ile öğrencilerimizi bugünlere getiren velilerimi kutluyorum. Ve onlara sizler aracılığıyla seslenmek istiyorum; Sayın Velim; Böyle pırıl pırıl gençler yetiştirerek sizler ülkenize ve insanlığa olan borcunuzu ödediniz! Sizleri tebrik ediyorum! Tek şube, sadece okul ve sadece 12. Sınıf öğrencilerimizle 2021 YKS’de yüksek ve kitlesel başarı elde ettik. Dereceye giren öğrencilerimiz Pusula Akademi Ailesi olarak bizlere müthiş bir mutluluk ve gurur yaşattılar. Sevgili öğrencilerimi tebrik ediyorum. Pusula Akademi Koleji’nde edindikleri disiplin, almış oldukları derin eğitim ve yüksek donanım sayesinde daha nice yüksek başarılar elde edeceklerine olan inancım tamdır. Bunu canı gönülden ifade etmek istiyorum. Dereceye giren öğrencilerimiz arasında Türkiye genelinde 535. olan sevgili öğrencimiz Yusuf Temizkan’ı da ayrıca tebrik ediyorum. Üniversite hazırlığının ciddiyetini kavrayan ve bu hazırlığın bir maraton koşusu olduğunun bilinciyle daha 9. Sınıftan itibaren bizlere inanan, güvenen ve bizimle birlikte yola çıkmaya karar vererek zafere ulaşan sevgili öğrencimiz Yusuf Temizkan’a ve saygıdeğer Temizkan ailesine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Pusula Akademi Ailesi her sene buna benzer başarılar elde eden öğrencilerimiz sayesinde çok büyük ve güçlü bir aile oldu. Bu vesileyle mezun öğrencilerime de buradan şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Aynı

anlayış ve ciddiyetle çalışarak; burada bulunan bu kıymetli öğrencilerimiz gibi nice nesiller yetiştireceğimize olan inancımız, heyecanımız ve azmimiz tamdır. Bunu Pusula Akademi Ailesi adına ifade etmek istiyorum. Katılımınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; nice başarılarla tekrardan bir araya gelmeyi ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardından Türkiye derecesi yapan okul birincisi Yusuf Temizkan da törende konuşma yaptı. “Liseye giriş sınavından hemen sonra Pusula Akademi Koleji Kurucusu Sevar Hoca ile tanıştım ve yaptığımız görüşmede de hem hedeflediğim donanımları elde etmek hem de akademik başarısı açısından Pusula Akademi Kolejinin benim için uygun olduğuna ailemle birlikte karar verdik. 9 ve 10. Sınıflarda Pusula Akademi Koleji’nin bana sunmuş olduğu imkanlarla gerek bireysel gerekse takım olarak basketbol, satranç ve tiyatro gibi sosyal faaliyetlerde aktif rol aldım. Bunlar ile birlikte uluslararası ODTÜ Robotik Yarışmasında şampiyon da olduk. 11 ve 12. Sınıflarda da okulumuzun hazırlamış olduğu yoğun eğitim programının yanında güçlü öğretmen kadrosuyla, bireysel takviyeler, etüt çalışmaları, sıklıkla yapılan deneme sınavları ve rehberlik desteğiyle sınava en iyi şekilde hazırlandım ve başarıya ulaştım. Bu süreçte bana destek olan başta ailem olmak üzere beni başarıya ulaştıran öğretmenlerime ve Pusula Akademi Koleji’ne teşekkür ederim”. Yusuf Temizkan’ın konuşmanın sonunda Pusula Akademi Koleji Kurucusu Sevar Şahutoglu tarafından Türkiye 535’si olan Yusuf Temizkan’a ve dereceye giren diğer öğrencilere başarılarından dolayı kurum adına plaketler verildi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.