DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN 2270704-0,67%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rengârenk Bahçeler Rengârenk Expo

Rengârenk Bahçeler Rengârenk Expo

ABONE OL
11 Haziran 2022 11:38
Rengârenk Bahçeler Rengârenk Expo
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medeniyetler Bahçesi” ana temasına sahip EXPO 2021 Hatay’da “Sürdürülebilir Kalkınma ve Organik Tarım” alt teması kapsamında Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Bakımı Eğitim ve Atölye çalışması gerçekleştirildi.

Süs bitkileri üretim alanında geçekleşen etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Dr. Samim Kayıkçı, Hatay’da gerçekleşen EXPO’nun bir botanik EXPO’su olduğunu ve Akdeniz bölgesinin süs bitkileri yetiştiriciliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Bitki Müzesi ekibinin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından, Biyolog Mustafa Sahillioğlu, toprak seçimi, sıcaklık nem gibi bitki gelişiminin temel noktaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Alanda hem saksı çiçekleri hem de kesme çiçeklerin yetiştirildiğini belirten Sahillioğlu, katılımcıların süs bitkileri yetiştiriciliğiyle ilgili sorularını cevapladı.

Tohumla Güçlenen Eller Kadın Girişimci Kooperatifi’nin de destek verdiği alanda son olarak şaşırtma yöntemi ile çiçekler toprakla buluşturuldu. Atölye çalışması sonunda ekilen çiçek ve bitkiler katılımcılara hediye edildi ve konuklara rengârenk çiçekler arasında bol bol fotoğraf çekildi. Nebihe MAZMANOĞLU”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.