DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.310,181,45
BITCOIN 22883873,00%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Restorasyon Artık Başlamalı!

Restorasyon Artık Başlamalı!

ABONE OL
14 Aralık 2021 11:47
Restorasyon Artık Başlamalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de de düzenlediği basın toplantısında, Harbiye Şelalari’nin restorasyonunun bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizdi. Hataylı bürokrat ve siyasilerin aldıkları kararın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğine değinen Güzelmansur, “Hatay Valiliğinden bize ‘Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekânsal Düzenlemeler ve Su Yönetimi Projesi protokolünün 11 Eylül’de imza töreninin düzenleneceğinin’ söylendiğini, ancak 13 Eylül’de gelen mesajda protokol imza töreninin ileri bir tarihe ertelendiğinin bilgisinin verildi. Projede daha sonra da sessizliğe bürünüldü” dedi.

“YAPMAYACAKSANIZ PROJEYİ NEDEN MÜJDELEDİNİZ?”

Erteleme mesajı sonrası restorasyon işinin tam bir sessizliğe büründüğünü söyleyen Güzelmansur: “Siyasi rant yüzünden bu restorasyon projesinin rafa kaldırıldığı söyleniyor. Ben buna inanmak istemiyorum. Bu doğal güzelliğin, bu antik güzelliğin siyasete, ranta hiçbir Hataylının kurban etmeyeceği inancını taşıyorum. Bu şelale tüm Hataylılarındır. Sahiplenmek, korumak, güzelleştirmek, restore etmek de tüm Hataylılara düşer. Biz bu şiarla hareket ettik. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle konuyu sahiplendik. Harbiye şelaleleri restorasyon işi AK Parti Hatay milletvekilleri tarafından da müjdelendi. Bu protokol ne zaman imzalanacak, vaaz mı geçtiniz, vazgeçtiyseniz neden vazgeçtiniz, ne zaman yapılacağı belirsiz olan bir projeyi neden müjdelediniz” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE PROJE BAŞLAMALIDIR”

Harbiye Şelalelerinin her yıl çok sayıda misafir ağırladığının da altını çizen Güzelmansur, “Harbiye Şelalesi, bölge insanının geçim kaynağında önemli bir yere sahip. Şelaleyi görmek için il dışından çok sayıda misafir ilimize geliyor. Alınan kararlar neden uygulanmıyor? Şelalenin restorasyonunun bir an önce yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.