DOLAR 32,5526 0.03%
EURO 34,9957 0.45%
ALTIN 2.421,18-0,07
BITCOIN 2087964-3,76%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Restorasyon Çalışmaları Bitirilmeli!

Restorasyon Çalışmaları Bitirilmeli!

ABONE OL
17 Ağustos 2022 13:05
Restorasyon Çalışmaları Bitirilmeli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın değerleri arasında olan yerli ve yabancı turistlerin de akın ettiği Tarihi Uzun Çarşı, yarım kalan restorasyon sorunlarıyla boğuşuyor. Belli başlı kısımlarında çatıları onarılan ve güzelleştirilen çarşının, onarılan kısımlarının ise geciken çalışmalar neticesinde çökmeye başladığı gözlendi.

YARIM BIRAKILAN ÇALIŞMALAR ÇATILARIN ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU

Vatandaşların uğrak yeri olan tarihi uzun çarşıda bir süre önce restorasyon çalışmalarına başlandı.

Fakat nedeni bilinmeyen sebeplerden ötürü çalışmalar adeta yarım kaldı. Belli kısımları onarılan çatılar yaklaşık 1 yıl gibi bire süre zarfında bitirilemedi. Bu sebeple onarılan çatılarında yarım kalmasından dolayı bozulduğu gözlendi.

ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ

Uzun çarşı esnafı, onarımdan uzak kalan bölümler ve bozulan bölümler için çözüm bekliyor. Yağışların başlamasından sonra nasıl bir önlem alacaklarını bilemediklerini ifade eden esnaf, . “Çatılar tam onarılmadı. Yarım kaldığı için onarılan bölümlerde çökme yaşanıyor. Her yağmurda ürünlerimiz ciddi oranda zarar görüyor. Lütfen artık tarihi çarşımız güzelleşsin, bizde esnaf olarak rahat edelim” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Erhan Unay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.