DOLAR 32,5692 0.13%
EURO 34,9195 0.69%
ALTIN 2.435,190,11
BITCOIN 21722740,45%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Reyhanlı Belediyesi DOĞAKA’dan Kadınlara Destek

Reyhanlı Belediyesi DOĞAKA’dan Kadınlara Destek

ABONE OL
23 Mart 2022 14:41
Reyhanlı Belediyesi DOĞAKA’dan Kadınlara Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı Belediyesi Üretici Kadınlar Kooperatifini Tayvan Eğitim Kültür ve Toplum Merkezinde kuruyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden destek almaya hak kazanan 4 adet projeden 1 tanesi Reyhanlı Belediyesi Üretici Kadınlar Projesi oldu.

SOGEP Projesi kapsamında Reyhanlı/Tayvan Eğitim Kültür ve Toplum Merkezinde kurulacakolan Reyhanlı Üretici Kadınlar Kooperatifi, Merkezi Hatay’da bulunan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenecek. Konu ile ilgili Reyhanlı Belediyesinden yapılan bilgilendirmede;

Reyhanlı/Tayvan Eğitim Kültür ve Toplum Merkezindekooperatif için tahsis edilen 4 adet üretim atölyesinden, 1 adedi Kadın Üretici Kooperatifi ve Ürün Pazarlama Atölyesi, 2 adedi Eğitim ve Yöresel Ürün Üretim Atölyesi ve 1 adet atölyeye kafeterya kurulumu yapılarak kadın üreticilerin hizmetine sunulacak. Reyhanlı’da aşırı sığınmacının bulunması ve iş imkânlarının bulunmaması sebebiyle kadınların işsizlik oranı oldukça yüksektir. Kadınlara iş imkânı sağlamak amacıyla, bu atölyelerde,

Yöresel ürünlerin üretimi, paketlenmesi ve pazarlamasının nasıl yapılacağı eğitim ve workshop atölye çalışmaları öğretilecektir. Reyhanlı ilçesinde iş hayatına çeşitli sebeplerden dolayı katılamayan kadınlara çarşı konseptinde iş ortamı oluşturulması, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve aile ekonomisine katkı sağlamalarına destek olması sağlanacaktır.

Proje kapsamında çeşitli eğitimler, danışmanlıklar ve mentörlük hizmetleri ile kadınların iş hayatında başarılı olmalarına katkı sağlanacak.

Girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulacak ve merkezde verilecek eğitimlerle motivasyonu, bilgi birikimi yüksek kadın kitleleri oluşturulacak.

Merkezde kurulacak bu atölyelerde, girişimci kadınlara kendi işlerini yapma fırsatı verecek; Reyhanlı’da yaşayan kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, iş gücüne ve istihdama katılımlarının artırılması, kadın yaratıcılığının, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitelerinin artırılması, becerilerinin ortaya çıkması, kadın dostu istihdam ortamlarının oluşturulması ve ülke ekonomisinde daha aktif rol almalarına katkı sağlanacaktır” denildi.  Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.