DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8524 0.33%
ALTIN 2.490,990,28
BITCOIN 21182074,33%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
REYHANLI’YA CAN OLACAK İÇME SUYU PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

REYHANLI’YA CAN OLACAK İÇME SUYU PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

ABONE OL
2 Kasım 2021 12:51
REYHANLI’YA CAN OLACAK İÇME SUYU PROJESİNİN TEMELİ ATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Reyhanlı ve Kumlu ilçelerine içme suyunu sağlıklı iletecek ve yeterli temin edecek olan ‘Reyhanlı ve Kumlu İçmesuyu Şebekeleri İnşaatı’nın temelini attı.

Reyhanlı ve Kumlu ilçelerine can olacak olan projenin temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ, mahalle muhtarları ve HATSU Genel Müdür Yardımcıları Hüsna Karayazgan ile Ramazan Bozkurt katılım gösterdi.

İlk adımı Reyhanlı’da atılan projenin temel atma töreninde konuşma yapan Başkan Savaş, “Reyhanlı merkezimizin içme suyunu temin edecek yeni içme suyu şebeke inşaatımızın Reyhanlı’daki hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bütün hemşehrilerimize fazlasıyla yetecek bir şebeke olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş, Genel Müdür Polat, mahalle muhtarları ve diğer katılımcı heyet, okunan dualar eşliğinde Reyhanlı’da içme suyu şebeke inşaatının temelini attı. 

Toplamda 209 Km Yeni Şebeke

Yapım maliyeti 3 milyon 571 bin 487 Avro olan proje kapsamında muhtelif çaplarda uzun ömürlü borulardan olmak üzere Reyhanlı’ya 184 km, Kumlu’ya ise 25 km içme suyu şebekesi imalat çalışması yapılacak.

Reyhanlı’ya 2 Adet Depo

Proje sayesinde yer altında oluşan su kayıplarının da önüne geçileceği vurgulanırken, toplamda 5300 adet abone bağlantısının yapılacağı çalışmada Reyhanlı’ya 2000 m3 ve 50 m3 kapasiteli içme suyu depo kazandırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.