DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rip Akıntısı Tehlikesi Devam Ediyor

Rip Akıntısı Tehlikesi Devam Ediyor

ABONE OL
21 Haziran 2022 10:21
Rip Akıntısı Tehlikesi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte denizlere akın eden vatandaşlar rip akıntısı tehlikesi ile karşılaşmaya devam ediyor.

Yapılan tüm uyarılara rağmen Samandağ ilçesinde her gün boğulma vakası haberleri gelmeye devam ediyor. Her yıl yaz sezonu ile birlikte artan boğulma vakaları bu yaz’da yine gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sıcak günlerde vatandaşların en uğrak adresi olma özelliğini taşıyan Samandağ sahilleri her geçen gün rip akıntısı ile birlikte anılmaya başlandı. Vatandaşlar konu ile ilgili acil ve kalıcı çözüm beklerken daha fazla can kaybı yaşanmadan yetkililerin seslerini duymalarını istedi.

1 GÜNDE 6 BOĞULMA VAKASI YAŞANDI

Haftasonu Samandağ Çevlik’te aynı gün içerisinde 6 kişi boğulma vakası atlattı. Boğulma vakası yaşayan vatandaşlar cankurtaran ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

UZMANLAR UYARIYOR

Hemen hemen her geçen gün yaşanan boğulmalar ile ilgili uyarıda bulunan uzmanlar; “Akıntıya karşı kesinlikle yüzülmemeli, paniklememeli. Akıntıya kapılan kişi sahile paralel şekilde yüzmelidir, akıntıya karşı mücadele etmemeli zaten bir süre sonra akıntı kendiliğinden sürüklediği kişiyi bırakacaktır ondan sonra o kişi sahile doğru yüzerek kurtulabilir. Zaten yaşanan boğulmaların en büyük nedeni yaşanan panik ve akıntıya karşı verilen mücadele ile beraber yorulan bedenler yüzünden oluyor” ifadelerini kullandı.  Mahmut SİVRİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.