DOLAR 32,5677 0.04%
EURO 34,9009 0.05%
ALTIN 2.430,740,04
BITCOIN 2095602-3,31%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sağlık Çalışanları Umursanmıyor

Sağlık Çalışanları Umursanmıyor

ABONE OL
16 Haziran 2022 13:30
Sağlık Çalışanları Umursanmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası, Hatay diş hekimleri odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Hekim birliği sendikası

Hekimsen, Ses, Genel iş sendikası Hatay Şubesi Ortak Basın Açıklaması yaptı.

AYLARCA OYALANDIK

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, “Bütün hekim, Diş hekimi ve sağlık emekçilerinin hakları için bir aradayız. Taleplerimizin altında, sadece özlük haklarımız ve ücretlerimiz değil toplumun sağlık hakkı yatmaktadır. Onun için MHRS ile verilen sürelerde nitelikli sağlık hizmeti olmaz diyoruz, Bu niteliksizlikle sağlıkta şiddet son bulmaz diyoruz, Kamuda çalışanlar için tek kalemde ödenen ve emekliliğe yansıyan ücret olmazsa adalet olmaz diyoruz, Aralık ayında önce TBMM de kabul edilen, ancak daha sonra komisyona geri çekilen bir tasarı gündeme geldi. O günden beri daha ileri iyileştirmeler yapılacağı ifade edilerek sağlık çalışanları aylarca oyalandı. Ne yazık ki bugün gündeme getirilen tasarı Aralık ayındakinden bile çok geride. Yani “dağ fare doğurdu”.dedi.

HER İKİ TASARIDA DA ÜZÜLEREK BAZI EKSİKLİKLER GÖRDÜK

Yılmaz: “Sadece hekimlerin ve dişhekimlerinin özlük hakları maaş artışlarıyla sorun çözülemez. Hekim ve dişhekimlerinin beklentilerinin yani hakettiklerinin çok uzağında kalan bu sözde iyileştirmeler diğer sağlık çalışanlarını tamamen görmezden gelmektedir. Ayrıca hekim ve Dişhekimleri arasında da ayrımcılık yapmaktadır. Memur emeklilerinin maaşlarına yetersiz de olsa iyileştirme yaparken, Bağ-kur ve sigortadan emekli olanları her zaman olduğu gibi yine görmezden gelmişlerdir. Devletin, tüm vatandaşlarına adil davranmasını bekliyoruz. Bizleri açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edenleri, bizi unutanları emin olun biz unutmayacağız.”

EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

“Bu, bir siyasi tercihtir, bir kalemde holdinglerin milyarlarca liralık vergi borcunu silenler, çalışana-emekliye sıra gelince bütçeye binecek yükten bahsedenler tercihini yapmıştır diyoruz. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez diyenler, hakkımızı ödememek için, bizimle alay edercasine “elimizden gelen bu” demektedirler. Üniversitelerimizde çalışanlar da bu tasarıdan hakkını alamamıştır. Bizi, bölerek birbirimize düşürmeye çalışsanız da, bizler her geçen gün birleşerek ve büyüyerek geliyoruz. Taleplerimiz kabul edilinceye kadar da sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Bugün, uyarı niteliğinde bir günlük iş bırakma eyleminde hep birlikteyiz ve sonuç alıncaya kadar da hep birlikte eylemlerimize devam edeceğiz.” Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.