DOLAR 32,5418 -0.01%
EURO 34,9249 0.15%
ALTIN 2.429,990,30
BITCOIN 2051561-4,46%
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sağlık Çalışanlarının Sabrı Taşmıştır

Sağlık Çalışanlarının Sabrı Taşmıştır

ABONE OL
27 Ocak 2022 11:37
Sağlık Çalışanlarının Sabrı Taşmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, “Çirkin olayların son bulması adına sağlıkta etkin ve yenilenmiş şiddet yasası için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Daşkın, “Gün geçmiyor ki sağlıkla şiddet haberlerine bir yenisi eklenmesin, henüz bir meslektaşımıza uygulanan şiddetin travmasını atlatamamışken bir başka meslektaşımızın öncekini aratacak derecede vahşi vicdansız saldırıların haberini almaktayız” diye konuştu.

Daşkın açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Son günlerde kamuoyuna yansıyan dinleyenleri dehşete düşüren olaylar yaşandığına dikkat çeken Daşkın, “İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nde acil servis görevi başında darp edilen hemşire meslektaşımız kendini değil henüz doğmamış bebeğini düşünerek, “Ben  hamileyim vurmayın” dediği halde şiddetin dozunu arttıran zorbalar meslektaşımızı tekmeleyerek darp etti. Yine bir başka olay Denizli Pamukkale Üniversitesi çocuk servisinde çalışan iki doktor meslektaşımız elini kolunu sallayarak servise kadar giren bir seyyar satıcı tarafından odaya kilitlenip rehin alındı ve darp edildi. İşte bir başkası daha Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hemşire meslektaşımız tartıştığı hasta yakınını şikayet etmek için polis merkezine başvurdu. Dönüşte şikayetçi olduğu kişilerce yolu kesilerek darp edildi ve son olarak İstanbul Kartal’da ASM’de görevli hemşire meslektaşımız Ömür Erez, 20 suç kaydı olan bir cani tarafından görevi başındayken katledildi. Öfkemiz acımız kadar büyük. Dikkatinizi bir noktaya da çekmek istiyoruz. Bu cani kişi bir sağlık merkezine silahla nasıl girebilmekte ve çalışan birim zorlanmadan katledebilmektedir? Bu acı olaydan ders alınması ve sıkı tedbirlerin alınması elzemdir.  Güvenlik personeli olmayan kamu kurumlarına acilen güvenlik personeli verilmeli hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarının girişine xray cihazların konulmalıdır. Sağlık çalışanları işyerine gelirken hakaret, darp hatta ölüm korkusu yaşanmamalıdır. Huzurlu ve güvenli ortamlarda mesleğini ifa etmek tüm sağlık çalışanlarının en doğal hakkıdır. Bizler bu bahsi geçen sözel ve fiziksel şiddet olaylarını kamuoyuna duyururken bile hicap duyarken, bu zorbalığı yapanlar utanıp sıkılmadan toplum içinde gezmektedirler. Çünkü sağlık şiddeti engelleme adına verilen yasalar caydırıcı olmaktan uzaktır. Yapılan tüm bu zorbalıklar yapanların yanına kar kalmaktadır. Artık bıçak kemiğe dayanmış, sağlık çalışanlarının sabrı taşmıştır. Bu çirkin olayların son bulması adına sağlıkta etkin ve yenilenmiş şiddet yasası için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Yaşam veren eller yaşamından olmasın? Diyor, Sağlıkla şiddet, yasası etkin ve caydırıcı bir hale getirilene kadar tüm sağlık çalışanların belli bir gün sınırlaması olmadan siyah kurdele takarak çalışmaya davet ediyorum.” Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.