DOLAR 32,5869 0.33%
EURO 34,7210 -0.15%
ALTIN 2.524,121,61
BITCOIN 1990198-0,66%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sağlık Çalışanlarımız İçin Mücadele Ediyoruz

Sağlık Çalışanlarımız İçin Mücadele Ediyoruz

ABONE OL
25 Mart 2022 15:53
Sağlık Çalışanlarımız İçin Mücadele Ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Sen Hatay Şubesi İl Divan Toplantısı, Antik Han Plaza’da Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş’un katılımıyla yapıldı.

İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş’un yanı sıra, Memur Sen İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç ve sendika üyelerinin katılımıyla yapıldı.

GÖNÇ: SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR

Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, sağlık çalışanlarının bir bütün olduğuna vurgu yaparak, “Hekiminden hemşiresine sağlık ordumuz bir bütündür. Sağlık çalışanlarımızın arasına nifak tohumları ekmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz. Çünkü biz sağlığın bir ekip işi olduğuna inanıyoruz. Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık oluşturmak başta sağlık hizmetlerine zarar verir.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için tarihi nitelikte kazanımlar elde edildi. Bu kazanımlarda emeği olan genel başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

DURMUŞ: TAVİZ VERMEDEN SENDİKAL MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Durmuş, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana duruşundan taviz vermeden sendikal mücadeleyi sürdürdüğünü dile getirdi.

BİZ NE SÖYLÜYORSAK MEVZUAT ALANINDA EN İYİ UZMANLARLA ÜZERİNDE ÇALIŞARAK SÖYLÜYORUZ

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana onlarca soruna neşter vurduğuna ve onlarca kazanıma imza attığına dikkat çeken Durmuş, “Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakkını ve emeğini korumak için mücadele ediyoruz. Yaşanan sorunları çözüm önerileriyle birlikte yetkililere anlatıyoruz. Raporlar hazırlıyor, model önerileri ile birlikte çözümü ortaya koyuyoruz. Çünkü biz çözüm odaklı bir sendikayız. Biz ne söylüyorsak düşünerek ve mevzuat alanında en iyi uzmanlarla üzerinde çalışarak söylüyoruz

Biz hem sahada hem masada sağlık çalışanlarımız için mücadele ediyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı’nda sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdeler gerçekten önemli. Sağlık-Sen olarak şiddetten malpraktise, döner sermaye adaletsizliğinden 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine kadar birçok sorunu ve talebi yıllardır dile getiriyoruz. Bu sorun ve taleplerin karşılık bulması için mücadele ettik. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış ile sağlık çalışanlarımızın gelirlerinde önemli bir artış sağladık. Ek ödeme kadro unvan katsayısı ilavelerini artırdık. Uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatlarını artırdık. Bunlarla birlikte 22’den fazla kazanıma imza attık.

Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Çalışma bu yıl tamamlanacak. Biz 3600’ün kapsamının geniş tutulması için masada mücadelemizi sürdürüyoruz.

Aynı oda da çalışan arkadaşlar ekonomik, özlük ve sosyal hakları açısından farklı haklara sahipler. Bugün kamuda onlarca istihdam modeli var. Birbirinden farklı ve çalışma barışını bozan istihdam modellerini kabul etmiyoruz. Bu konuda da bu yıl çalışmalar yapılacak. Birbirinden farklı istihdam modellerinin tek bir çatı altında toplanması için mücadele edeceğiz. Bizim için asıl olan kadrolu istihdamdır” dedi.

Toplantının sonra Sağlık-Sen üyelerine akşam yemeği verildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.