DOLAR 32,3581 0.11%
EURO 34,9833 -0.29%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22796201,41%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması tamamlandı

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması tamamlandı

ABONE OL
3 Temmuz 2021 11:25
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştiren “11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması”nda Hatay’da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

2021 yılında yarışmaya 81 ilden 438 bin 41 eser başvurusu oldu. Yarışma Hatay’da 9 bin 269 eser başvurusu ile Türkiye sıralamasında 7. olarak yer aldı. Zorlu bir seçim sonrası ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde il birinci, ikinci ve üçüncülerini belirledi.

Bir asırdan uzun süredir bağımlılıkla mücadele alanında, iyi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi adına yaptığımız tüm çalışmalar Yeşilay’ın öncelikli hedefini oluşturduğunu ifade eden Yeşilay Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimiz, sizlerin tertemiz zihinlerinin ışıltısıyla kağıda dökülen edebi ve görsel alanlardaki eserlerin sayısı her yıl büyüyerek artıyor. Sizlere ulaşmak, o berrak, genç ve temiz zihinlerini de mücadelemize dahil etmek, sizleri iyi ve sağlıklı yaşamın birer sözcüsü olarak görebilmek bizim en güçlü motivasyon kaynağımız. 101 yıl önce vermiş olduğumuz bağımlılıklarla mücadele sözünü gerçekleştirdiğimiz bu yolda Yeşilayımıza destek olan sizlere minnettarız. Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelesine ortak olan sevgili öğrencilerimize ve aileleri başta olmak üzere başvuruların tüm öğrencilerimize duyurulması noktasında verdiği katkılar için size, ilinizdeki bütün öğretmen ve idarecilere gönülden teşekkür ediyoruz.”

11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması”na Hatay 1. İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Özdoğan, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Şube Sekreteri Ahmet Şanal, Şube Saymanı Semra Sönmez Karabacak, müdürler, öğretmenler ve velilerin katılımları ile gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. İl Komisyon Kurulu tarafından yapılan seçim sonrasında, “Edebi Kategori; İlkokul Birincisi: Zeynep Kırmızıoğlu / Antakya Atatürk İlkokulu

Ortaokul Birincisi: Fatma Asel Gök / Erzin Ortaokulu – Lise Birincisi: Fatma Tuğçe Uzuntaş /Hatay Fen Lisesi – Görsel Kategori: İlkokul Birincisi: Aslı Özdoğan /Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulu – Ortaokul Birincisi: Aysu Ekiz / Antakya Bedii Sabuncu Ortaokulu – Lise Birincisi: Fatma Nur Bozkurt / Antakya Narlıca Anadolu Lisesi seçildi.

.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.