DOLAR 32,5494 -0.04%
EURO 34,8961 -0.03%
ALTIN 2.422,75-0,29
BITCOIN 2086877-3,20%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sahil Doldu Taştı, Uyarılar Kesilmedi

Sahil Doldu Taştı, Uyarılar Kesilmedi

ABONE OL
3 Ağustos 2022 13:01
Sahil Doldu Taştı, Uyarılar Kesilmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ ilçesinde Havvaların sıcaklık dolaysıyla vatandaşlar plajlara akın etti.

Ambulans HBB itfaiye Sahil Güvenlik ekipleri ve Hatay büyükşehir belediyesi itfaiye dairesi başkanlığına bağlı Çevlik itfaiyesi ve Cankurtaran TİM ekipleri vatandaşları uyardı.

DENİZE GİREN VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Ambulans ve Sahil güvenlik ve Çevlik İtfaiyesi’nin yaptığı uyarılarda; “İtfaiye ve cankurtaran her olaya karşı 7/24 saat vatandaşlarımıza ve halkımıza hizmet konusunda süperler Deniz ve yangınlar acil durumlarda ALO.112acil çağrı aramasını ihbarı verebilirsiniz. Sahilde vatandaşa Rip akıntısı uyarısı Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik Sahili’nde her yıl onlarca kişi rip akıntısı sebebiyle yaşamını yitiriyor. Çok iyi yüzme bilenleri bile denizin derinliklerine çeken, saatte 70 kilometre hızla hareket eden bu sinsi ve çok güçlü akıntı, çok sığ olan plajlarda da görülüyor. Samandağ Çevlik Sahili’nde HBB İtfaiyesinde “rip akıntısı” kıyıya gelen dalgaların, geri dönüş esnasında oluşturduğu güçlü ve tehlikeli akıntı olduğuna dikkat çekerek sahilde denize giren vatandaşları bilgilendirdi.“ ifadeleri yer aldı.

ÇEVLİK PLAJI İNSAN AKININA UĞRADI

Rip akıntısından kurtulmanın nasıl olması gerektiğini belirten Çevlik itfaiyesi; “Öncelikle korkuya kapılıp panik yapılmaması, Rip akıntısına kapıldığımızda kıyıya dik bir şekilde değil, paralel bir şekilde sağa veya sola rip akıntısının şekline göre önce akımdan çıkmamız gerekiyor. Sağa veya sola 30’ar metre yol aldıktan sonra sahile dik bir şekilde yüzmelisiniz.” şeklinde uyarılarda bulunuldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.