ABD ve Kanada’ya gitmek isteyenler için sahte vize düzenledikleri öne sürülen baba ve kızı gözaltına alındı. Mersin ilinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışmada, ABD ve Kanada’ya gitmek isteyen bazı kişilerin pasaportlarında yer alan geçmiş tarihli vizelerin sahte olduğu tespit edildi. Kendini farklı kimliklerle tanıtan bir şüphelinin, kızının çalıştığı turizm şirketinin adını kullanarak 6 bin ile 10 bin dolar karşılığında sahte vize düzenlediğini saptayan ekipler, müşterilere sahte pasaportlarının kargo yoluyla gönderildiğini de belirledi.
HATAY’DAN DA 2 SAHTE VİZE ÇIKARILDI
Çalışmada, ABD Başkonsolosluğuna vize başvurusu yapan Tunceli’den 19, İstanbul’dan 16, Mersin’den 5, Malatya’dan 4, Adıyaman ve Elazığ’dan 3’er, Hatay ve Kocaeli’nden 2’şer, Ankara, Giresun, Gaziantep, Muğla, Bursa ve Kahramanmaraş’tan birer kişinin pasaportlarındaki vizelerin sahte olduğu tespit edildi.
Polisin düzenlediği operasyonda şüpheli ve kızı gözaltına alındı. Adresteki aramada, farklı kişiye ait kimlik, pasaport ve farklı kurumlara ait sahte olduğu değerlendirilen belgeler ele geçirildi. AA
ASAYİŞ
22 Mart 2023ASAYİŞ
22 Mart 2023ASAYİŞ
22 Mart 2023ASAYİŞ
22 Mart 2023ASAYİŞ
22 Mart 2023GÜNDEM
22 Mart 2023ASAYİŞ
22 Mart 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.