DOLAR 32,3956 0.2%
EURO 35,0745 -0.14%
ALTIN 2.323,530,17
BITCOIN 22972922,26%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samandağ Belediyesinden Geri Dönüşüm Atağı

Samandağ Belediyesinden Geri Dönüşüm Atağı

ABONE OL
14 Nisan 2022 13:58
Samandağ Belediyesinden Geri Dönüşüm Atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediyesi, evsel atık yağların çevreyi kirletmesinin önüne geçerek, geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırması amacıyla DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Biodizel Üretim San. ve Tic. A.Ş. firması ile protokol imzaladı.

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün girişimleri ile imzalanan protokolü Samandağ Belediyesi adına Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir imzaladı.

Proje kapsamında ilçe genelinde tüm lokantalar, yemek üretim tesisleri, okul kantinleri, büfeler, otel mutfakları, fast food satış noktalarından çıkan bitkisel atık yağlar toplanarak, doğanın kirletilmesinin önüne geçilecek.

Protokol gereği Samandağ Belediyesi’nin sorumluluk bölgesi içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin ilgili firma ile iş birliği içerisinde sözleşme imzalamaları ve yetkisiz firma ve şahıslara bitkisel atık yağlarını teslim etmekten kaçınmaları gerekmektedir. Aksi halde sözleşmesi olup da bitkisel atık yağları düzenli olarak teslim etmeyen firmaların tespit edilmesi durumunda Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğin “Yönetmeliğe Aykırı Hali” başlıklı 24. Maddesi uyarınca aykırı hareket edenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu Genelgesinin (5491 Sayılı Kanun İle Değişik) 20(r) bendine istinaden idari para cezası uygulanabilecek.

Samandağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “ İnsan sağlığını tehdit eden kimyasal, tıbbi ve endüstriyel atıklar sınıfına alınmış olan atık yağlar kanalizasyona döküldüğünde kanalizasyon sisteminde tıkanmalara, yer altı sularında kirliliğe, yüzey sularında oksijen kalitesini düşürerek ekolojik dengeyi bozmaktadır.1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kullanılmaz hale getirdiği bilinmektedir. Sadece insanı tehdit etmekle kalmayıp sularda ve denizlerde yaşayan balık ve diğer canlı türlerine de zarar vermektedir.

Çevremizi, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı atık yağlardan korumak adına Belediyemiz Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğünün yürüttüğü geri dönüm projesi kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren işletme ve firmalarda biriktirilen bitkisel yağ atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek geri dönüşüme kazandırılacak. Bu çalışmalar ile hem çevremiz temiz olacak, hem suyumuz kirlenmeyecek hem de bunlar bilinçli bir şekilde toplanıp ülke ekonomisine kazandırılacak.” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.