DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.426,490,15
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Samandağ’da Maydanoz Hasadı Yapıldı

Samandağ’da Maydanoz Hasadı Yapıldı

ABONE OL
14 Şubat 2022 15:46
Samandağ’da Maydanoz Hasadı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ İlçesi Mağaracık Mahallesinde üreticiler tarafından yetiştirilen Maydanoz hasadı; Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Ülkemiz maydanoz üretiminin yaklaşık yüzde 55’i Hatay ilimizde gerçekleşmekte olduğunu belirten Müdür Çolakoğlu açıklamalarına şöyle devam etti, “Hatay İlimiz Maydanoz üretiminde Türkiye’de birinci sıradadır. Samandağ İlçemiz, 4 bin 400 dekar alan ile İlimiz genelinde gerçekleştirilen üretimin yüzde 11’ini karşılayarak 2.sırada yer almaktadır. Maydanoz, Samandağ İlçemiz için önemli bir geçim kaynağıdır. Maydanoz üretim alanı ilimizde her geçen yıl tedricen artmaktadır. Geçen yıl yüzde 6’lık bir artış gerçekleşmiş olup, bu yıl 41 bin dekar alanda 62 bin tona yakın üretim beklenmektedir. Ülkemizde üretimi yapılan Maydanozun büyük bir kısmı yurt içinde tüketilmekte olup ihracatı da yapılmaktadır. Özellikle Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Moldova, Rusya, Ukrayna ve Körfez Ülkelerine ihraç edilmektedir.” Müdür Çolakoğlu, hasadın ardından bütün üreticilere bereketli bir dönem diledi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.