DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2271728-0,60%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarı Okul Restorasyonu Başladı

Sarı Okul Restorasyonu Başladı

ABONE OL
30 Kasım 2022 12:37
Sarı Okul Restorasyonu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı yazılı açıklamada Kırıkhan’da yıkılmak üzere olan tarihi binanın restorasyon çalışmalarının başladığını belirtti.

MAYIS 2023 HİZMETE AÇILACAK

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Yayman, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür etti. Hatay Valiliği başkanlığında DOĞAKA ve Kırıkhan Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan binanın 2023 yılı Mayıs ayında tamamlanıp yenilenmiş haliyle hizmet verecek.

HATAY’IN SEMBOL BİNASI

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı döneminden bu yana bu proje üzerinde duran ve o dönem projesi hazırlanan binayı yıkılmaktan kurtaran Yayman, “Kırıkhan’a ve Hatay’a kalıcı bir eser daha bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim döneminde söz vermiştik. Çok şükür çalışmalar başladı. En kısa zamanda gençlerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

İNSAN ESERLERİYLE YAŞAR

Yayman, buram buram tarih kokan bu yapının restore edilerek gençlik ve bilim sanat merkezi haline getirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Yayman; “Hatay’ımıza AK Parti olarak çok sayıda kalıcı eser yapmıştır. Biz geçmişten kalan eserleri de kaderine terk etmiyoruz. Bu noktada Kırıkhan’ımızın önemli yapılarından olan sarı okulu kaderine terk etmedik. İnsan eserleriyle yaşar sözünde olduğu gibi biz de Kırıkhan’a, Hatay’ımıza eser bırakmaya devam ediyoruz.” dedi.

VALİ DOĞAN’A TEŞEKKÜR

Milletvekili Yayman açıklamasının devamında; “Bu tarihi eserin Hatay’ımıza kazandırılması İçin özel çaba sarf eden Valimiz Rahmi Doğan’a teşekkür ederim. Ayrıca bu projeyi hayata geçiren Kırıkhan belediye başkanımız Ayhan Yavuz bey ve DOĞAKA çok önemli bir çalışma ortaya koymuştur. Ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.