DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2272078-0,82%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne Akdeniz Mahallesi’nde mahalle sakinleri ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

Başkan Savaş, Turunçlu’daki arıtma tesisi hakkında mahallelilerin talep ve önerilerini dinledi.

SAVAŞ: DSİ TAŞIMAMIZA İZİN VERMEDİ

Bölgede yaşanan sorunu kanunlar çerçevesinde ve Defne halkının beklentisine uygun şekilde çözmek için çaba harcadıklarını söyleyen Savaş, “Turunçlu’daki tesisi Büyükçat ve Narlıca’ya taşımak için DSİ’den 2019 ve 2021 yıllarında izin istediklerini ancak DSİ’nin, taşkın sahasında olduğu için tesisin taşınmasına izin vermediğini vurguladı.

Savaş, “Maalesef tesisi taşıma şansımızın olmadığı ortaya çıkıyor. Bunun için sorunu yerinde çözmeliyiz. Bölgedeki mahalleler benim için çok önemli. Mahalle sakinlerine rağmen bir şey yapmak istemiyoruz” diyerek Defne halkının isteklerine uygun hareket edeceklerini kaydetti. Savaş, bölgedeki tesis için Macar sistemi dâhil olmak üzere 4 farklı sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek hangisinin uygulamaya konulacağının halkla birlikte kararlaştırılacağını anlattı.

“ASİ’Yİ CANLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Mevcut arıtma tesisinin 90 dönümlük alan üzerine kurulu olduğunu belirten Savaş, “Hazırladığımız projede 90 dönümlük alanın 35 dönümünü arıtma tesisi, yaklaşık 55 dönümünü de yeşil alan olarak planladık. Defneliler’in çok istediği ve ihtiyaç duyduğu yeşil alanı da buraya yapmayı düşünüyoruz. Maşuklu’da yaptığımız membranlı tesisi buraya da yaparak Asi’yi canlandırmak istiyoruz. Amacımız sadece koku ve gürültüyü önlemek değil aynı zamanda Asi’yi de güzelleştirmek” dedi.

SAVAŞ: YASALAR ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞIYORUZ

“Büyükşehir olduğumuz zaman şehrimizde 76 belediye ve 2 arıtma tesisi vardı. Şu anda 15 belediye var ve 13. arıtma tesisini yapıyoruz. Bu bölgeye hizmet ettiğimiz hiçbir projede bizim sorumluluk bölgemizde mi diye düşünmedik. Bugüne kadar yaptığımız Erzin, Dörtyol, Maşuklu, Kırıkhan, Reyhanlı, Serinyol ve Hassa arıtma tesislerinde herhangi bir problem yaşamadık. Buradaki sorunu da yasalara uygun şekilde çözeceğiz. Yasalar çerçevesinde Defne halkı ne istiyorsa onu yapacağız. ”

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat da, Defne’ye yakışacak bilimsel ve sağlıklı proje hazırladıklarını söyledi.

POLAT: BİR BUÇUK YILDA BU PROJEYİ HAYATA GEÇİREBİLİRİZ

Polat, “Turunçlu’daki tesis için 2017 yılında çalışmaya başladık. Konuyla ilgili farklı projelerimiz hazır. Tesisin Büyükçat’a taşınması için 2019’da, Narlıca’ya taşınması için 2021’de başvurduk. Ama başvurularımız olumsuz sonuçlandı. Biz bu konuyu çözmek istiyoruz. Koku ve gürültü olmadan vatandaşlarımızın tüm beklentilerini karşılayacak tesis inşa etmek istiyoruz. Ortak mutabakat sağladığımız takdirde 1 buçuk yılda bu projeyi hayata geçirebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Akdeniz Mahalle Muhtarı Murat Sertel’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat, Defne Belediye Başkan Vekili Kenan Gül, HATSU idarecileri, Defne Belediyesi meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve sakinleri katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.