DOLAR 32,5584 0.13%
EURO 34,8776 0.6%
ALTIN 2.428,90-0,14
BITCOIN 21737900,91%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
<strong>Şeffaf Bir Yönetim Sergilemek Üzere Geliyoruz </strong>

Şeffaf Bir Yönetim Sergilemek Üzere Geliyoruz 

ABONE OL
21 Nisan 2022 13:02
<strong>Şeffaf Bir Yönetim Sergilemek Üzere Geliyoruz </strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 28-29 Mayıs’ta gerçekleştirecek seçimli olağan genel kurulu öncesi Hatay Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Grup seçimlere Jale Marufoğlu başkanlığında katılacak. İMO binası toplantısı gerçekleşen aday ve yönetim tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz, 28-29 Mayıs’ta Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası genel kurulu yapılacak. Biz her zaman gençlerin yanında olacağız dedi.

GURUP ÜYELERİMİZİN TAKDİRİ İLE GÖREVE TALİP OLDUK

Hatay Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu adayı Jale Marufoğlu, mesleğimizin geleceğine katkı sunmak amacıyla ve gurup üyelerinin takdiri ile göreve talip olduğunu söyledi.

Marufoğlu, “1993 yılından beri 29 yıldır muhasebe mesleğini bir fiil icra ediyorum. Bu mesleki yolculuğuma Antakya’da İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamlayarak başladım. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdim. Ardından sınavla mali müşavirlik belgesini aldım. Kaydımı yaptırdığım 2000 yılından bu güne kadar Hatay mali müşavirler odası adına yapılan tüm faaliyetlerin içinde bulundum.  Beş dönem odanın çeşitli komisyonlarında, üç dönem TÜRMOB delegesi, üç dönem disiplin kurulu üyeliği, bir dönem yönetim kurulunda, başkan yardımcısı olarak görev aldım. Başladığım günden bu yana, mesleğime duyduğum sevgim ve inancım hiç bir zaman azalmadı. Haklarımıza sahip çıkmanın, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini her zaman hissettim. 

Şimdi de, mesleki birikimleri ve idealleri olan, kurullara aday arkadaşlarımızla beraber, bu birikim ve deneyimlerimizi oda üyeleriyle paylaşmak, mesleğimizin geleceğine katkı sunmak amacıyla ve gurup üyelerimizin takdiri ile göreve talip olduk” dedi.

MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞIMIZIN YAPTIĞI İŞİN DEĞERİ İLE İLGİLİ FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ

Tarihin en eski, ama insanlığın bugün de, gelecekte de hep ihtiyaç duyacağı bir mesleği icra ettiklerini ifade eden Marufoğlu, “Mesleğimizin her anlamda hak ettiği değere kavuştuğu bir ortamı sağlamak, doğru şekilde tanıtmak, anlatmak; üyelerimiz arasındaki bağları güçlendirmek, kurumsal ilişkileri sağlamlaştırmak, meslektaşlarımızın koşullarını iyileştirmek, refahını yükseltmek, mesleki menfaatlerini korumak elbette temel önceliğimiz olacaktır.

Yaşadığımız şehrin hoşgörü birlik ve beraberlik felsefesini içinde barından bireyler olarak; Odamızın hiçbir üyesine ayrım yapmadan, herkesi kapsayan, demokratik bir anlayışla; her üyemizin sözünü söylediği, karar süreçlerine aktif şekilde katılabildiği, şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemek üzere geliyoruz. 

Üyelerimizin mesleki ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek için çalışacağız. Geçmişin tecrübeleri ışığında pratik, verimli eğitim süreçleri örgütlemek; komisyonlarımızı çok daha üretken hale getirmek en önemli hedeflerimizden biri olacaktır. Gelişen teknoloji ve değişen koşullara ayak uydurabilmek için yenilenmeyi, meslek içi eğitimleri öne çıkaracak girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz. Mesleki haklarımızı ve üyelerimizin sosyal haklarını korurken kültürel, sanatsal etkinlikler düzenlemek, mesleğimiz ve meslektaşımızın yaptığı işin değeri ile ilgili farkındalığı artırmak için çaba harcayacağız.

Mesleğimizi ve bizleri daha ileriye taşımak için rekabetin değil, dayanışmanın hakim olduğu bir çalışma yaşamının kurulması için çalışacağız.

Genç meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların farkındayız. Mesleğimiz ile ilgili bilirkişilik uzlaştırmacılık ve denetim gibi ek iş alanlarından yararlanabilmeleri için oda olarak gerekli eğitim çalışmalarını yapacak ve yeni iş imkânlarının oluşturulması için her türlü girişimde bulunacağız” dedi.

Marufoğlu,” Bir parçası olmaktan onur duyduğumuz Çağdaş Demokrat Grubun uzun yıllardır biriktirdiği deneyimlerle ve ilkelerle çalışacağız. “Çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyen, emek ve barıştan yana, yurttaşların eşitliğine inanan, ülkemiz ve toplumumuzun genel çıkarlarını göz ardı etmeden, meslek mensuplarımızın dayanışmasını, ekonomik ve sosyal olarak geliştirilmesini, mesleki örgütlerimizin daha güçlü olması ve daha verimli çalışmasını sağlamak” ilkesiyle yürüyeceğiz.

Gençlerin enerjisi,  deneyimlilerin birikimini harmanlayarak mesleğimizi geleceğe taşıyacağız

Mustafa kemal Atatürk’ün laiklik ve eşitlik ilkelerini benimseyen Hatay Çağdaş Demokrat muhasebeciler gurup üyeleri; Kadın meslek mensuplarının da eşit temsil edilmesi adına yıllardır çaba harcamış, kurul ve komisyonlarda yer almaları hususunda hassasiyet göstermiş ve bunu bir adım ileri taşıyarak 24 dönem genel kurulunda bir kadın başkan adayı çıkartarak kadınların her alanda verdiği var olma mücadelesine umut olmuştur” açıklamasında bulundu.

Konuşmalarının ardından yönetim kurulu, disiplin ve denetleme kurulu adaylarını tanıtıldı.

Yönetim Kurulu adayları: Jale Marufoğlu, Tolga Kavukçu, İrfan Olğun, Hakan Deveci, Mustafa Özdemir.

Disiplin Kurulu adayları: İhsan Açar, Nalan Nuraydın, Orhan Tamer, Serdar Hasırcı, Selva Ekmekçi.

Denetleme Kurulu adayları Ali Kuh, Mehmet Şükrü Gürler, Sedat Harmanoğulları.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.