DOLAR 32,5703 0.15%
EURO 34,9005 0.63%
ALTIN 2.429,42-0,12
BITCOIN 21616410,62%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Sendikacılık bir meslek değil”

“Sendikacılık bir meslek değil”

ABONE OL
16 Şubat 2022 16:17
“Sendikacılık bir meslek değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç sendikacılığın bir meslek olmadığını dile getirerek sağlık çalışanlarına seslendi.

Yaptığı açıklamada sendikacılığın bir mesleğe indirgenmeyecek kadar muhtelif ve teferruatlı olduğunu söyleyen Gönç: “Bir meslek değil zira sadece bir mesleğe indirgenemeyecek kadar muhtelif ve teferruatlıdır sendikacılık. Branş ve kıdem gözetmeksizin, tüm sağlık camiasını kucaklayan yetkili sendikamız, misyonunu “böl-parçala-yönet” ideasından temellendiren örgütlenmelerin fikirlerinden ırak ve mahsustur. Sağlık personelleri branşına ibda tahsis edilmiş isimlerle bölünemez, parçalanamaz, yönetilemez.  Değerli sağlık çalışanları Branşınız, sınıfınız, tahsiliniz üzerinden örgütlenerek yapılan manipülasyonların ne denli ayrıştırıcı olduğu aşikâr, bu bölünmeler ne bir branşın örgütlenmesini güçlü kılacak ne de sendikal hareketini muktedir yapacaktır. Kuvvet ancak birlikten doğar Sağlık-Sen için sağlık camiasında ne alt ne üst sınıf vardır. Birilerinin alt sınıf olarak yaftaladığı personelde, üst sınıf olarak nişanelendirdiği branşı da ancak birlik olduğu gün muvaffak olacaktır. Sağlık meslek branşlarında çözüm bölünerek mücadele etmekten değil, birleşerek güçlenmekten geçer;  bizler en yeğin emeklerimizle tecrübe ettik. Sendikacılık sağlık meslek branşlarının birer birer bölünerek yok olmasına mahkûm edilemez. Bu ayrıştırıcılığın karşısında tüm sağlık meslek branşlarını kucaklayan,  dirayetiyle Sağlık-Sen vardır” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.