DOLAR 32,3635 0.13%
EURO 35,0293 -0.15%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sermayeden Değil, Personelden Yana Olun!

Sermayeden Değil, Personelden Yana Olun!

ABONE OL
5 Aralık 2022 10:57
Sermayeden Değil, Personelden Yana Olun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, sağlık çalışanlarının promosyonlarının yenilenmesi konusunda Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün sermayeden yana değil, personelden yana taraf olması gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında konuşan Daşkın, “Bu ekonomik buhranda yüce devletimizin şerefli memurları ekonomik ve psikolojik olarak ezilirken, bir nebze olsa da nefes aldıracak olan banka promosyonlarının yenilenmesi büyük önem arz etmektedir. BBDK verilerine göre bankacılık sektörü 2022 yılının ilk 8 ayında 252,2 milyar lira kar elde etmiştir. Elde edilen bu kardan bu refahtan bizde payımızı istiyoruz.” dedi.

3 YIL İÇİN ÖDENECEK TUTAR EN AZ 40 BİN LİRA OLMALI

Aylardır banka Promosyonlarının yenilenmesi veya iptali mücadelelerinin kurum yöneticileri tarafından sürekli ertelendiğini hatta unutturulmak istendiğini belirten Daşkın, “Unutmuyoruz ve mücadeleden dönmüyoruz. Daha dün Hacettepe Üniversitesi Halk Bankası ile 3+1 yıllığına 40 bin 200 lira olarak promosyon anlaşmasını yeniledi. Yapılan anlaşmada cayma bedeli de tahsil edilmedi. Hatay ili olarak bizlerde yıllardır Halk Bankası ile çalışırken bankanın promosyon anlaşmasını yenilemeye yanaşmaması çifte standart değil de nedir?”

 “Madem banka yenilemeye yanaşmıyor o halde kurumumuz sözleşmeyi acilen feshetmelidir. Yeniden yapılacak banko promosyon anlaşmaları şeffaf bir biçimde tüm bankaların katıldığı açık ihale usulü ile yapılmalıdır. Yapılacak olan anlaşma Ocak ayından sonra en fazla 3 yıl olmalıdır. 3 yıl için ödenecek tutar en az 40 bin lira olmalı ve her yıl enflasyon farkı üzerine konulacak şekilde yapılmalıdır. Bankalarla yapılacak olan görüşmelere devlette şeffaflık ilkesi gereği tüm sendikaların temsilcilerinin de katılması oldukça önemlidir.” dedi.

Yüzbinlerce sağlık çalışanının gözünün ve kulağının promosyon anlaşmaları üzerinde olduğunu belirten Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, “Bu süreç daha fazla uzatılmamalı personel lehine nihayete erdirilmeli. Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz sermayeden değil, personelden yana taraf olmalıdır. Sağlık Çalışanları Sendikası olarak meslektaşlarımıza söz verdiğimiz gibi konunun takipçisi olacağımızı her ne olursa olsun sermayeden yada makamlardan yana taraf değil, sağlık çalışanlarından yana taraf olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.” diye konuştu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.