DOLAR 32,5839 0.3%
EURO 34,7488 -0.07%
ALTIN 2.520,861,49
BITCOIN 1998897-0,14%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“SEUP” Projesi Tanıtımı Yapıldı

“SEUP” Projesi Tanıtımı Yapıldı

ABONE OL
14 Ocak 2022 10:49
“SEUP” Projesi Tanıtımı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi” (SEUP) tanıtım toplantısı Antakya’da yapıldı. The Museum Hotelde gerçekleşen toplantıya Hatay Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Proje Daireler Başkanı Korkut Koçan, eğitimciler ve basın mensuplarına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tanıtım toplantısında konuşma yapan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko,”Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum” projesi (SEUP), Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. 50 milyon program Avro bütçeli SEUP, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu (FRIT) kapsamında Alman Kalkınma Bankası (KFW) aracılığı ile finanse edilmektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bu projeyle, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu sağlamayı amaçlamakta olduğunu belirten Çerko, “Türkiye çapında 55, Hatay’da SEUP1 kapsamında 7, SEUP2 kapsamında 3 mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak seçilmiştir. Proje kapsamında alanlara ait atölye tadilatı paketi, donanım ve öğrenci destek paketi bulunmaktadır.

SEUP1 kapsamında 7 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 29 meslek alanındaki atölyemiz mekânsal olarak yenilenirken diğer yandan da en son teknoloji makine, ekipman ve eğitim kitleri ile donatılmaktadır. Proje kapsamında bir yandan atölyelerimiz ve ekipmanları yenilirken diğer yandan da geçici koruma altındaki Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilerimizin servis, öğlen yemeği, kıyafet, termrinlik, çanta ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır” dedi.

KOCAN: “55 PİLOT OKULUMUZDAKİ 21 MESLEK ALANINDA TOPLAMDA 1187 ATÖLYEMİZİN ALTYAPI İYİLEŞTİRİLDİ”

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Proje Daireler Başkanı Korkut Koçan yaptığı konuşmada, “Malumlarımız olduğu üzere ülkemiz, yoğun bir göç dalgasının etkisinden kalmıştır. Ülkemizde misafir ettiğimiz geçici koruma altındaki Suriyelilerin eğitim alma yaşına gelmiş çocuklarımızın eğitime erişimini sağlamak için Bakanlığımız tüm imkanlarıyla çalışma devam etmektedir” dedi.

Geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin mesleki ve teknik eğitime kazandırılarak ülkemizde bulundukları süre içerisinde kendi yaşantılarını idare edebilmeleri, nitelikli iş gücü ihtiyacına katkı sağlamaları ve ülkelerine döndüklerinde ülkelerinin ihtiyaç duyabileceği alanlarda meslek sahibi olmaları önemli olduğuna dikkat çeken Koçan, “Bugün bu arada bizi bir araya getiren Mesleki ve Teknik Eğitim yoluyla sosyal ve ekonomik uyum projesi, gençlere kalitesi ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitim sağlanması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitime devamı artıracak desteklerin verilmesi, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar konusunda farkındalığı artırılması amaçlanmaktadır. Avrupa Birliği’nin FRIT fonu kapsamında Alman Kalkınma Bankası ile Bakanlığımız tarafından yürütülen SEUP Projesi, yaparak öğrenmeyi temel alan/mesleki ve teknik eğitim alanında yürüttüğümüz yenilenme ve geliştirme çabalarımıza önemli destek sağlayan bir projedir.

Proje aracılığıyla, ilk etapta 8 İlimizde, belirlediğimiz 55 pilot okulumuzdaki 21 meslek alanında toplamda 1.187 atölyemizin altyapı iyileştirilerek, öğrenci dostu öğrenme ortamları oluşturulmakta, diğer yandan da iş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak en son teknoloji makine, ekipman ve eğitim kriteri ile donatılmaktadır. Eğitim ortamlarının yapısı, bu ortamlarda verilen eğitimin niteliği açısından önemlidir. Daha donanımlı, çağdaş altyapıya sahip eğitim ortamlarında eğitimin veriminin de arttırdığı bilinmektedir” dedi. Konuşmaların ardından proje hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.