DOLAR 32,5141 -0.1%
EURO 34,8101 -0.17%
ALTIN 2.428,31-0,06
BITCOIN 2153840-0,54%
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
SGK Personeline Ek Ödeme Oranının Artırılmasını İstiyoruz!

SGK Personeline Ek Ödeme Oranının Artırılmasını İstiyoruz!

ABONE OL
21 Kasım 2022 10:44
SGK Personeline Ek Ödeme Oranının Artırılmasını İstiyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aslan yaptığı basın açıklamasında, “SGK’nın Mevzuat yükü oldukça ağırdır. Bu nedenle kurum çalışanları Hükümetlerin ürettiği sosyal politikalardan ve seçim vaatlerinden doğrudan etkilenmektedir.

Bu kapsamda;3600 Ek gösterge düzenlemesi, Sözleşmelilerin kadroya geçişi,  EYT düzenlemesi,

Yakın zamanda çıkması beklenen prim borç ve alacaklarının yapılandırılması, işlemleri ile SGK çalışanlarının iş yoğunluğu daha da artacaktır. Bakanlık verilerine göre EYT kapsamına giren 6 milyon civarında vatandaşımız söz konusu iken toplamda 20 milyonun üzerinde vatandaşımızın EYT için SGK Müdürlüklerine başvurması beklenmektedir. Bu ve benzeri iş yoğunluklarına rağmen çalışanlar emeğinin karşılığını alamamaktadır.” Diye konuştu.

KURUM ÇALIŞANLARI ADINA TALEP EDİYORUZ

“Kurum çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için; İl Sosyal Sigorta Uzmanı kadro ve statüsü ihdası, Sosyal Güvenlik Tazminatı ile mümkündür. Çalışanların emeklerinin karşılığı olan ücreti alabilmesi için; EYT ile ilgili yapılacak yasal düzenlemede verilen Kanun teklifinin çalışan personele uzmanlık verilmesi de eklenmesini, Bu iş yoğunluğu döneminde, gece gündüz, hafta içi – hafta sonu demeden çalışacak SGK personeline ek ödeme oranının 50 puan artırımlı olarak ödenmesinin madde metnine eklenmesini,  Kurum çalışanları adına talep ediyoruz.” Dedi.

Mahmut SİVRİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.