DOLAR 32,5337 0.22%
EURO 34,7265 -0.04%
ALTIN 2.489,181,11
BITCOIN 20455701,77%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
SNŞA Lisesinden Bir Başarı Daha

SNŞA Lisesinden Bir Başarı Daha

ABONE OL
23 Haziran 2022 11:31
SNŞA Lisesinden Bir Başarı Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl Şanlıurfa’da yapıldı.

13/16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında birçok farklı alanda kategoriler yer aldı, bu yıl toplamda 12 kategori arasında olan “Tasarla Çalıştır “ adlı kategoride 211 takım katıldı. Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi Robotik Kulübü Öğrencilerinden Nezahat Çetin ve Reyhan Oflazoğlu “Tasarla Çalıştır “ kategorisinde ilk aşama olan test sınavında ilk 40 takım arasında 26. Olarak bir sonra ki aşamaya geçme hakkı kazandı. Öğrenciler Bir sonraki aşamada ise verilen malzemeler ile birlikte danışman öğretmen Sedat Uçar ile çalışmış oldukları gibi  robot tasarladı, tasarlanan robot ile beraber robotu verilen görevlere uygun bir şekilde programlayıp yarışmaya hazır hale getirdiler. Yarışmanın Son aşamasında ise öğrenciler hazırlamış oldukları robotu parkurda yarıştırarak en yüksek puanı alıp yarışmayı birinci olarak tamamladı.

OKUL YÖNETİMİNDEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Kazanılan başarı ile beraber okul yönetimi öğrencileri ve danışman öğretmeni tebrik ederek;  “Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi düşünen, tasarlayan ve bunları hayata geçiren öğrenciler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz bizim bu görüşlerimizi taçlandıran bizleri her daim gururlandıran öğrencilerimizi ve Danışman öğretmenimiz Sedat Uçarı canı gönülden tebrik ediyoruz” ifadelerini kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.