DOLAR 32,5836 0.32%
EURO 34,8211 0.18%
ALTIN 2.508,491,00
BITCOIN 20967161,91%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Şoför Esnafı Hükümete Seslendi

Şoför Esnafı Hükümete Seslendi

ABONE OL
4 Haziran 2022 11:53
Şoför Esnafı Hükümete Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Ali Sabri Oduncu, “Hükümetimizden kamuoyu adına yaptığımız mesleğimizin sürdürebilirliği adına sesleniyoruz. Sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

GİDERLER GELİRİMİZİN ÜSTÜNDE

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı önünde yaptığı açıklamasında şoförlerin sorunlarını dile getiren Başkan Oduncu; “Toplanma amacımız her hangi bir siyasi eylem veya binlerini

protesto etmek değildir. Dünya ve ülkemizde yaşanan salgın hastalıklarla beraber ekonomik krizlerin sonucu başta akaryakıt olmak üzere bütün giderlerin gelirimizin üstünde olduğunu belirtmek istiyoruz.

Merkezi Hükümetimizin almış olduğu karar ve kanun gereği 65 yaş üstü engelli ve benzeri vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması karşılığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın araç başına vermiş olduğu bin beş yüz (1.500) TL’nin taşıdığımız yolcuların sadece 3/1’ini karşılamaktadır. Özetle Hatay büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve dönüşüm projesine katılmış 2000 üye ortak adına tescilli 600 otobüs aylık hükümetin verdiği destek haricinde 2 milyon (2.000.000) TL karşılığında vatandaşı ücretsiz taşıdığı sistem üzerindeki verilerle ortadadır.” dedi.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

“Bizler ahi evran kültürünü özümsemiş vatanına milletine bayrağına bağlı atasını ecdadını bilen esnaflar olarak gerek olursa değil arabamızda bahse konu kişilerin sırtımızda da taşırız. Fakat üzülerek şunu söylememiz gerekir ki artık ne maddi nede manevi yönden dayanacak gücümüz kalmadı öte yandan toplum taşıma araçlarını ücretli kullanan vatandaşlar yönünden baktığımızda onlarda mutsuz kısacağı yol ücretine zam yaparak bu işin çözülemeyeceği ancak merkezi hükümetimizin ya taşıdığımız ücretsiz yolcu kadar ücret ödemesi yada akaryakıt ÖTV’siz vermesi gibi girişimlerle karar verici büyüklerimizin yapacağı ve alacağı kararlarla düzeleceği kanaatindeyiz.”diye konuştu.

“Bu doğrultuda Merkezi Hükümetimizden kamuoyu adına yaptığımız mesleğimizin sürdürebilirliği adına bize yukarıda belirttiğim veya uygun görecekleri düzenlemelerin yapılmasını önemle arz ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.