DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20706790,92%
Hatay
13°

KAPALI

04:23

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sömestr Tatili Uzatılsın!

Sömestr Tatili Uzatılsın!

ABONE OL
16 Ocak 2023 10:13
Sömestr Tatili Uzatılsın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde gribal enfeksiyonlardan kaynaklı artan vakalar sonrası uzmanlardan dikkat çeken sömestr tatili açıklaması geldi. 23 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında okulların sömestr tatiline gireceğini belirten uzmanlar, tatilin en az 1-2 hafta kadar uzatılmasının öğrencilerin sağlığı açısından daha iyi olabileceğini belirttiler.

Geçmeyen öksürük, ateş, halsizlik ve boğaz ağrısı gibi şikâyetler son günlerde hemen hemen herkesin sorunu oldu. Kış mevsiminde havaların tam soğuması ve özellikle okula giden çocukların salgının devamıyla birlikte hem yetişkinler hem de, ebeveynler arasında geçmeyen bir gribal hastalık döngüsü oluştu.

DOMUZ GRİBİ VAKALARI ARTTI

Grip ve covid-19 enfeksiyonları için yapılan bazı testlerde domuz gribi vakalarına rastlanıldığını belirten uzmanlar, domuz gribinin eskisi gibi öldürücü olmadığını da ifade etti. Söz konusu enfeksiyon hastalıklarının ilerlememesi için sömestr tatilinin uzatılması gerektiğini bildirerek, bu konuda hassas davranılması uyarısında bulundular.

MASKENİN ÖNEMİ BİLİNMELİ

Uzmanlar; “Vatandaşlar uzun bir süre Covid ile mücadele etti. Söz konusu izole hayat sonrasında enfeksiyon hastalıklarının artması ve gribal şikayetlerin mevsimden kaynaklı olması bekleniyordu. Fakat maske kullanımının önemini bir kere daha vurguluyoruz. O dönemde bulaşıcılığın büyük bir miktarda ortadan kaldırılması için mutlaka maske takılması gerekiyordu. Bugün de maske takılmasının önerilmesi doğru bir karardır” dedi.

SÖMESTR TATİLLERİ 1-2 HAFTA KADAR UZATILSIN

Grip vakalarının aynı seyirde devam etmesi sonucunda sömestr tatilinin uzatılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Uzmanlar; “Çocuklar virüsü istemeyerek kendi arkadaşından alıp evine götürüyor. Bu döneme mahsus sömestr tatilli 1-2 hafta kadar uzatılmalı, bu uygulamanın çok büyük faydası olacaktır.” Dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.