DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8556 0.33%
ALTIN 2.495,040,44
BITCOIN 21272335,36%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Soroptimist Kulübü’nden Dostluk Toplantısı

Soroptimist Kulübü’nden Dostluk Toplantısı

ABONE OL
4 Aralık 2021 11:44
Soroptimist Kulübü’nden Dostluk Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Soroptimist Kulübü “25 Kasım-10 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günleri” kapsamında Aralık Ayı Dostluk Toplantısı’nı Unesco Hatay Gastronomi Evinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın da katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu ile İnsan Hakları ve Cezaevi Komisyonu üyesi Avukat Seher Sözbilir “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde İstanbul Sözleşmesinin Yeri ve 6284 Sayılı Kanunun Önemi” başlıklı bir sunum yaptı. Üyelerin kadına yönelik şiddetle mücadelede umudu ve ışığı simgeleyen turuncu renkli kıyafetlerle katıldık toplantıda Antakya Soroptimist Kulübü başkanı Dr. Sonay Altunay Bayraktar, Prof. Dr. Nazan Savaş ve Avukat Seher Sözbilir’e turuncu renkli şal ve turuncu çiçekler hediye etti, rozetlerini taktı.

Bayraktar konuşmasında “Amacımız kişi ve kurumların, kadına yönelik şiddete ilişkin farkındalığının artması ve hak savunuculuğu çalışmalarının yoğunlaştırılması için her platformda harekete geçilmesi. Bu kapsamda “Dünyayı Turuncuya Boya” çağrısına cevaben, kişi ve kurumlar bizler için ışığı ve umudu simgeleyen turuncu rengi kullanarak “kadına yönelik şiddete” dikkat çeksin istiyoruz. Bizler de Antakya Soroptimist Kulübü olarak her sene olduğu gibi bu sene de çeşitli aktivitelerle bu farkındalığı arttırmaya yönelik çok güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyoruz. Kadınlarımızın hak ettikleri şekilde huzurlu, güvenli ve adil bir dünyada yaşayabilmeleri için bu çabalarımızın yerini bulmasını kalben diliyoruz” dedi.

Toplantı sonrasında tüm üyeler ve konukların Unesco Hatay Gastronomi evinde katıldığı yemekle gece son buldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.