DOLAR 32,5290 0.02%
EURO 34,8670 0.53%
ALTIN 2.428,49-0,16
BITCOIN 2155889-0,35%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

ŞOVCU TOPLUM OLDUK ÇIKTIK

ABONE OL
25 Haziran 2022 12:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda teknoloji ile beraber kültürümüzden uzaklaşma başladı. Örf ve adetlerimiz ile beraber maalesef duygularımız hatta insanlığımızda bitti diyebilirim.

Şikayetçi olduğum birçok konu var ama bu hafta sosyal medyada trend haline gelen yemek şovlarına değinmek istiyorum. Hepiniz denk gelmişsinizdir sosyal medyada dolaşırken yemek videolarına, kimisi yemek yaparken kimisi yemeği sunarken videosunu çekip paylaşıyor. Şahsen ben dahil birçok insanın bu videolardan rahatsız olduğunu biliyorum, çünkü tahmin edeceğiniz gibi son günlerde artan gıda fiyatları özellikle et fiyatları sonucunda bir çok kişi ciddi manada tanıtımı yapılan yemeklerden yiyemiyor.

Dünya üzerinde açlık yüzünden ve yeterli beslenmeme nedeniyle birçok çocuk ve aile hasta oluyor hatta bazen ölümlere kadar gidebiliyor, bahsetmiş olduğum yemek videoları maalesef sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaygın olarak çekilip paylaşılıyor. Her konuda olduğu gibi yine özenti olarak vatandaşlarımız gördüklerini burada da uygulamaya başladı bizler diğer milletler gibi değiliz, biz yolda aç susuz birini görsek koşa koşa yardım edecek bir vicdana sahip milletiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ sözü bizlerin kalbinde yer edinmiş milletiz biz ama görüyorum ki son yıllarda ne Peygamberimizin sözü dinlenmiş nede kimse elini vicdanına atamış. Kiminize göre belki abartılacak bir şey yoktur ama inanın çok abartılacak bir konudur bu çünkü o videolar izlenirken kaç kişinin canı çekiyordur kaç kişinin hakkına giriliyordur tahmin edemezsiniz, sırf birkaç beğeni ve popülerlik için o kadar malzemenin kullanılması dev tencereler ile yemekler yapılması israftan başka birşey değildir. Çoğu kişi şimdi çıkıp biz yaptığımız yemekleri daha sonra paylaşıyoruz dağıtıyoruz diyebilir, çok güzel ellerinize sağlık çok iyi yapıyorsunuz peki imkanı olmayan ama o videoları izleyenler ne olacak? Teknoloji iyi güzel hoş ama lütfen insanların yararına olacak şekilde kullanalım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.