DOLAR 32,3775 0.16%
EURO 35,0852 -0.1%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2267740-0,51%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

STEP Projesi Rehber Öğretmenlere Tanıtıldı

STEP Projesi Rehber Öğretmenlere Tanıtıldı

ABONE OL
9 Mart 2022 12:13
STEP Projesi Rehber Öğretmenlere Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin kalitesinin artırılması hibe programı kapsamında Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Treesp2.1.IQSES/240 nolu “Suupport to Education Project (STEP)” projesi rehber/psikolojik danışmalara yönelik “Özel Eğitim Danışmanlığı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşen etkinlik Antakya Savon Otelde gerçekleşti.

SEKBAN: STEP PROJESİ; ULUSAL DÜZEYDE 400 PROJE ARASINDAN SEÇİLEN 43 PROJEDEN BİRİ

Etkinlikte konuşma yapan Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban,  “Bütünleştirici Eğitim için özel Hizmetlerinin kalitesinin artırılması (IQSES) hibe Programı kapmasında hazırladığımız ve geçen hafta açılışını yaptığımız “Support To Education Projesi” (Treesp2. 1.IQSES/240) isimli projemizin “Özel Eğitim Danışmanlığı Eğitimi” bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.

Müdür Sekban, “Bildiğiniz gibi özel gereksinimli öğrenciler ortaokul sonrası eğitimlerine genel olarak meslek liselerinde devam etmektedir. Kaynaştırma eğitimi uygulamadan veya özel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdüren özel gereksinimli öğrencilerimizin akranlanıyla birlikte eğitim almalarını eşit koşullarda eğitim erişmelerini ve birlikte yaşama kültürünü destekleyecek şekilde eşit fırsatlar sunmayı eğitimimizin vazgeçilmez bir unsuru olarak görmeliyiz” dedi.

İki yıl önce STEP projesini yazmaya başlarken 15 kaynaştırma öğrencilerinin olduğunu belirten Sekban, “  İki yıl önce STEP projesini yazmaya başlarken 15 kaynaştırma öğrencimiz vardı, şuanda ise 31 kaynaştırma öğrencimiz bulunmaktadır. Görüldüğü gibi yıllar geçtikçe özel gereksinimli öğrencilerimizin eğitime erişmeleri gitgide artmaktadır. Bu gelişmeler elbette sevindiricidir. Bize düşen öğrencilerimizi hem normal eğitim sınıflarında hem de destek eğitim odalarında onları desteklemektir. Bu nedenle okullarımızın fiziksel kapasitelerin iyileştirmek ve özel gereksinimli öğrencilere yönelik olumlu tutumları geliştirmek önceliklerimiz arasında olmalıdır. STEP projemiz bu kurgu üzerine yazıldı ve bu kurgunun gerçekleştirilmesine yönelik faaliyet planlandı.

STEP Projemiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerini gerçekleştirmeye katkı sağlayacaktır. Ulusal düzeyde 400 proje arasından seçilen 43 projeden biri olan projemizde bakanlığımızın bu hedefini gerçekleştirmesine küçük da olsa bir katkıda bulunacağımız için Hatay ilimiz ve okulum adına mutluluk duymaktayım. Proje süresince, yönetici, öğretmen, rehber öğretmen/psikolojik danışma ve ailelerin bilinçlendirmesine yönelik farkındalık çalışması, bilgilendirme semineri, eğitim çalışmalar ve tüm paydaşların katılımı ile çalıştay yapılacaktır. Ayrıca tüm öğrencilerin ilgi ve yetenekler doğrultusunda yararlanabilecekleri örnek bir destek eğitim odası oluşturulacaktır. Projemizin bugünkü etkinliğine kalıtım gösterdiğimiz için Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi adına şükranlarımı sunarım” dedi.

Müdür Sekman’ın konuşmasının ardından STEP Projesinin tanıtımı Proje Koordinatörü Sabahat Karakuş tarafından yapıldı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.