DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN 22839181,30%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suda Herhangi Bir Kirliliğe Rastlanılmamıştır

Suda Herhangi Bir Kirliliğe Rastlanılmamıştır

ABONE OL
7 Temmuz 2022 12:14
Suda Herhangi Bir Kirliliğe Rastlanılmamıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HATSU Genel Müdürlüğü bazı haber siteleri ile sosyal medya sayfalarında yer alan “Samandağ ilçesinde yaşanan kusma ve ishal vakalarının içme suyundan kaynaklı olduğu” şeklindeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

HATSU Genel Müdürlüğünün kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklama şu şekilde: “Samandağ ilçesine içme suyu iletimi sağlanan kaynaklarda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından analizler yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda şebekelere iletimi yapılan içme suyunun Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’e göre tüketime uygun olduğu raporlanmıştır.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen analizlerde suda herhangi bir kirliliğe rastlanılmamıştır. İçme suyu şebekelerindeki suda oluşabilecek herhangi bir kirliliğin önüne geçilebilmek için Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’e uygun şekilde düzenli olarak dezenfeksiyon işlemleri ve sürekli olarak klorlama yapılmaktadır. Yapılan dezenfeksiyon işlemleri ve su kalitesi alınan numunelerle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.