DOLAR 32,3316 0.25%
EURO 35,0539 -0.23%
ALTIN 2.283,020,25
BITCOIN 22801091,00%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suriyeliler Çevre İllere Nakledilmelidir

Suriyeliler Çevre İllere Nakledilmelidir

ABONE OL
21 Mart 2022 14:28
Suriyeliler Çevre İllere Nakledilmelidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, son dönemlerde gündemde olan ve oldukça ciddi bir konu olan Hatay’daki Suriyeli vatandaş sayısıyla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Kutlu mesajında, Suriyeli vatandaş sayısının Hatay’ın Demografik yapısı açısından ciddi bir sorun oluşturabileceğini ve biran önce önlem alınması gerektiğini ifade etti. 

“SURİYELİ SAYISI VERİLEN RAKAMIN ÇOK ÇOK ÜZERİNDEDİR”

Başkan Kutlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Suriyeli vatandaşların sayısı ile ilgili açıklamasının dikkate alınmasını söyledi.

Kutlu: “Suriye savaşından en fazla etkilenen Hatay’da resmi rakamlara göre 433 bin Suriyeli bulunuyor. Fakat gerçek sayı bundan çok daha fazladır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ifade ettiği gibi Belediye hizmetlerinden yararlananlar üzerinden yapılan hesaplamalara göre ildeki her 4 kişiden 1’inin Suriyelidir. Son yıllarda çiftçi sayısı yüzde 74 oranında azaldı yerlerini Suriyeliler aldı. Suriyeliler Türk vatandaşlarından daha çok çalışıp daha çok kazanıyorlar, çiftçinin toprağını alıyorlar. Başkan Savaş ise çiftçiyi destekleyerek toprağını satmasını önlemeye çalışıyor” dedi.

“ÜLKELERİNE DÖNMELERİ SAĞLANMALI”

Açıklamasının devamında daha fazla geç olmadan önce yetkililere seslenen Başkan Kutlu, “

Bugün Hatay’daki doğumların yüzde 75’i Suriyeli. Demografik yapımız hızla değişiyor.

Yayladağı’ndaki son seçim sonuçlarını Suriyeli seçmenler belirledi. Bu nedenle Suriyeli vatandaşlar ülkelerine geri gönderilmelidir. Hatay’daki Suriyeliler diğer illere oranla fazla olduğu için ülkelerine dönene kadar bir kısmı çevre illere nakledilmelidirler” yarın geç olmadan Hatay’ımızın selameti için hızlı bir şekilde harekete geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.