DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9591 -0.33%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22812910,79%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suriyeliler Milli Güvenlik Meselesi Haline Geldi

Suriyeliler Milli Güvenlik Meselesi Haline Geldi

ABONE OL
12 Kasım 2022 11:06
Suriyeliler Milli Güvenlik Meselesi Haline Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, millet ittifakının iktidar olmasıyla birlikte ilk işlerinin Hatay’da ki Suriyelileri ülkelerine göndermek olacağını söyledi.

Çirkin, “İYİ Partinin üzerinde çalıştığı bir göç politikası var. Çok kapsamlı bir çalışma. Üzerinde en ince ayrıntısına kadar yapılan bir çalışma. İktidara geldiğimiz de ilk işimiz Suriyelileri Türk vicdanına yakışır şekilde ülkelerine göndermek olacak. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü mesele artık milli güvenlik meselesi haline gelmiştir” dedi.

SELEFİ DÜŞÜNCESİNE GÖRE YAŞAYAN SURİYELİLER VAR

Milli güvenlik meselesini bir başka soru üzerine detaylandıran İYİ Parti Hatay İl Başkanı sevilen isim Şefik Çirkin, “Hatay’da 1,7 milyon Türk var. Bunların 450 bin küsürü Alevi. Bir de kimine göre 600, 700 hatta 800 bin kadar birçoğu da yabancı ajanların kontrolünde selefi düşüncesine yakın Suriyeli var. Selefi düşüncesine göre bir Alevi öldüren Cennete gidiyor. Daha nasıl anlatayım? Milli güvenlik meselesi dediğimiz budur. Yani Hatay Türkiye’nin bu alanda enfeksiyona, provokasyona açık yarasıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin her şeyin farkında olduğunu hatırlatarak açıklamasına devam eden Şefik Çirkin, “Devletimiz her şeyin farkında. Ancak biz siyasetin de farkında olmasını istiyoruz. Bu nedenle bunları söylüyoruz. Yoksa elbette devletimiz kendi vatandaşını koruyacak güce sahiptir. Ancak muhtemel bir tahrik veya provokasyon bize pahalıya mal olabilir. Bu nedenle bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” ifadesinde bulundu.

Açıklaması sırasında Türkiye’nin Ukrayna Rusya savaşında önemli bir rol oynadığını da hatırlatan Şefik Çirkin, “AK Parti Hükümet keşke Suriye ile ilişkilerde de aynı pozisyonda durabilseydi. Bugün biz bunları konuşmuyor olacaktık” dedi.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.