DOLAR 32,5790 0.11%
EURO 35,0460 0.58%
ALTIN 2.434,610,49
BITCOIN 2085569-3,86%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
SUSMAYACAĞIZ!

SUSMAYACAĞIZ!

ABONE OL
24 Aralık 2021 11:16
SUSMAYACAĞIZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, emekli maaşları zamları için muhalefetin, TBMM’ye sunduğu teklifin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parlar, “Alınan karar insanlık dışı, emekliler görmezden gelinmemeli” dedi. TBMM’de asgari ücretin açıklanmasının ardından emekli maaşlarının da asgari bir seviyeye çıkarılması istemiyle CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kanun teklifi hazırladı. Gürer’in hazırlayıp TBMM’ye sunduğu kanun teklifi AKP+MHP oylarıyla reddedildi. Bu kararın hemen ardından muhalefetten art arda tepkiler gelirken bir diğer tepki de Hasan Ramiz Parlar’dan geldi.

“İKTİDAR HÂLÂ KENDİ MENFAATİNİ DÜŞÜNÜYOR”

Başkan Parlar açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Emeklilik, bu devlet için çalışmış, vaktini doldurmuş, şimdi ise hayatın tadını çıkartmak demek. Gel gelelim bizim emeklilerimize, enflasyon bu kadar artmışken, market fiyatları görüp görebileceğimiz en yüksek ücretteyken, insanlar yiyecek ekmek bulamazken iktidar hâlâ kendi menfaatini düşünerek emekliye hakkı olan zammı vermiyor. Biz teklif sundukça onlar reddediyor. Fakat biz onların da yaptığı zammın takipçisi olacağız. Makul fiyat gelmezse tepkimizi göstereceğiz. Emeklinin yüzü gülene kadar bu konuda kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.