DOLAR 32,5008 0.26%
EURO 34,5938 0.27%
ALTIN 2.478,99-0,15
BITCOIN 2025266-5,49%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarih tek tek dökülüyor!

Tarih tek tek dökülüyor!

ABONE OL
16 Temmuz 2021 11:09
Tarih tek tek dökülüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın tarih kokan şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan Hatay, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Nitekim Hatay’a gelerek, tarihi ve güzel alanları gezen turistler; dizilere, filmlere konuk olan Eski Antakya Sokakları’na uğradıklarında da hayal kırıklığına uğruyorlar. Eski Antakya Sokakları’nda restorasyondan uzak kalan evler, tek tek dökülmeye devam ediyor.

EVLER KENDİ KADERLERİNE TERK EDİLDİ

Eski Antakya Sokakları’nda bulunan birçok evin Sit Bölgesi olmaları nedeniyle boşaltılıp kaderlerine terk edilmesi, değerli yapıların daha hızlı çürümesine neden oluyor Restorasyonları yapılmayan yapılar, tek tek, parça parça dökülürken, her an yeni bir çökme ve yıkılma tehdidi içerisinde yaşanıyor.

TEHLİKEYİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

Diğer yandan yıkılma tehdidi altında olan yapılar, yerli yabancı turistlerle beraber, orada yaşayan yerli halkı da huzursuz ediyor. Her an yıkılma ihtimali olan yapılar, yetersiz önlemler ve yapılmayan restorasyonlar nedeniyle tehdit unsuru olarak göze çarpıyor. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.